Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
διάφοραΈβρος: Έλληνες αστυνομικοί έγδυσαν και χτύπησαν μετανάστες - Βασανίστρια με μπαταρίες

Έβρος: Έλληνες αστυνομικοί έγδυσαν και χτύπησαν μετανάστες – Βασανίστρια με μπαταρίες

Ένα δημοσίευμα το οποίο προκαλεί αποτροπιασμό, έρχεται στο φως από τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η εικόνα που συνοδεύει το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην σελίδα «Edirne Haberleri» και είναι πρώτο θέμα στην ηλεκτρονική έκδοση της Hurriyet, απεικονίζει μια ομάδα παράτυπων μεταναστών, γυμνών και με εμφανή τα σημάδια ξυλοδαρμού στο σώμα τους.

Όπως αναφέρει το e-evros, ο συντάκτης ισχυρίζεται πως πρόκειται για μια ομάδα μεταναστών από την Υεμένη και την Παλαιστίνη.

Σύμφωνα με το άρθρο, Έλληνες αστυνομικοί στον Έβρο συνέλαβαν τους μετανάστες, τους έγδυσαν και τους ξυλοκόπησαν άγρια, χρησιμοποιώντας μέχρι και μπαταρίες, και λίγο αργότερα τους άφησαν να γυρίσουν στην Αδριανούπολη πεζή.

46160141 2227333083964114 4994487494218088448 o.jpg? nc cat=101& nc oc=AWO4kfbDF4HEfTdRv40nAloS H0VlPxiR 7CErd9kbspFlTZtzglq7zt0yEI0g& nc ht=scontent.fath7 1

Τους μετανάστες εντόπισαν κάτοικοι χωριού στην Αδριανούπολη, που τους μετέφεραν σε ένα καφενείο, και αφού τους έδωσαν ρούχα, τους παρείχαν νερό και φαγητό από τα σπίτια τους.

Αργότερα, οι κάτοικοι παρέδωσαν τους μετανάστες στην Αστυνομία, ενώ ο συντάκτης επικαλείται τις μαρτυρίες των ίδιων των μεταναστών και των κατοίκων που τους εντόπισαν και τους περιέθαλψαν.

Αγνοια δηλώνει η ελληνική πλευρά -«Στημένο» περιστατικό

Άγνοια δηλώνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης, Χρήστος Τουφάκης, για το συμβάν, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο εμπλοκής Ελλήνων αστυνομικών.

«Δεν θα πιστέψουμε τι λένε οι Τούρκοι, μπορούν να το διαχειρίζονται όπως θέλουν. Δεν γνωρίζουμε κάτι, και τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν υιοθετούνται από τους Έλληνες αστυνομικούς σε καμία περίπτωση», λέει χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, δηλώνει ότι: «Αποκλείεται να έχει γίνει κάτι τέτοιο από αστυνομικούς στον Έβρο. Πρόκειται για τουρκική προπαγάνδα. Δεν το γνωρίζω, αλλά λέω με σιγουριά ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ορεστιάδας, Ηλίας Ακίδης, χαρακτηρίζει το περιστατικό «στημένο», επισημαίνοντας πως «Έλληνες αστυνομικοί ποτέ δεν τα κάνουν αυτά».

f9abc5b9c428168f3e5ac4caa55a6f9c

Τα πιο σημαντικά