Σάββατο, 25 Μαΐου 2024
διεθνήΈβαψαν άστεγο με σπρέι γιατί «έτσι αντιμετωπίζουμε τους ζητιάνους στο δρόμο»

Έβαψαν άστεγο με σπρέι γιατί «έτσι αντιμετωπίζουμε τους ζητιάνους στο δρόμο»

Σάλο έχει προκαλέσει τα τελευταία 24ώρα στη Μεγάλη Βρετανία ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook και το οποίο δείχνει έναν άνδρα να καυχιέται για την απάνθρωπη συμπεριφορά του προς τους επαίτες.

Ο τραμπούκος προχωρά στο δρόμο και εστιάζει σε έναν επαίτη καθισμένο έξω από ένα κατάστημα στο Τίσαϊντ, τον οποίο νωρίτερα είχε βάψει με κόκκινο σπρέι!

Δείτε το βίντεο

«Έτσι αντιμετωπίζουμε εμείς τους ζητιάνους στο δρόμο, ούτε καν ζητιάνος δεν είναι. Εκεί είναι, ψεκασμένος μέχρι θανάτου».

Η ιστοσελίδα Teesside Live εντόπισε και μίλησε με το θύμα τη Δευτέρα 10/9. Ο άνδρας που δεν επιθυμούσε να δημοσιοποιηθεί το όνομά του, έφερε ακόμα πάνω στα ρούχα του σημάδια από το κόκκινο σπρέι, ενώ δήλωσε κατηγορηματικά πως είναι άστεγος. «Εξακολουθώ να είμαι φρικαρισμένος», είπε για να προσθέσει: «Εκείνος ήταν ο ανώριμος, όχι εγώ».

501172c000000578 6158351 image a 1 1536737520634

Ο άστεγος άνδρας είναι γνωστός στην περιοχή καθώς συχνάζει στο σημείο όπου δέχθηκε την επίθεση. Δύο γυναίκες μάλιστα δήλωσαν σοκαρισμένες από το γεγονός. «Την περασμένη εβδομάδα του έδωσα μια λίρα. Ποιος θα έκανε κάτι τέτοιο σε έναν άνθρωπο; Θα μπορούσαν να τον είχαν τυφλώσει.

Σίγουρα, φαίνεται πως είναι άστεγος, αν και δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Είναι αρκετά ασυνήθιστο για την περιοχή οπότε δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος», δήλωσαν στο site Teesside Live.

501172b800000578 6158351 image a 2 1536737590603

Εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας ανέφερε σχετικά με το περιστατικό: «Το απόγευμα της Κυριακής η αστυνομία έλαβε τηλεφώνημα από έναν πολίτη που είπε πως είχε βρει ένα βίντεο που δείχνει έναν άνδρα να βάφει με σπρέι έναν άλλον κοντά σε ένα κατάστημα στο Normanby. Ο πολίτης αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, οπότε καταγράψαμε αυτήν την αρχική αναφορά στα συστήματά μας. Οποιοσδήποτε γνωρίζει περισσότερες πληροφορίες παρακαλείται να επικοινωνήσει με το αστυνομικό τμήμα».

Τα πιο σημαντικά