Κυριακή, 26 Μαΐου 2024
Ελλάδα«Έβαλε το χέρι στην πρίζα, ήταν ξυπόλητο….Δεν το πρόλαβα…»: Το μοιραίο παιχνίδι...

«Έβαλε το χέρι στην πρίζα, ήταν ξυπόλητο….Δεν το πρόλαβα…»: Το μοιραίο παιχνίδι του μωρού με το εντομοαπωθητικό

Δεν το χωρά ανθρώπινος νους αυτό που συνέβη νωρίς σήμερα το μεσημέρι στο Αργυρό Ευβοίας με θύμα ένα κοριτσάκι μόλις 12 μηνών που βρισκόταν στο σπίτι της οικογένειάς του. 

ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΝΤΟΜΟΑΠΩΘΗΤΙΚΟ

Το άτυχο 12 μηνών κοριτσάκι βρισκόταν στο σπίτι του στην περιοχή Άγιος Δημήτριος, με τη μητέρα του, και έπαιζε με το εντομοαπωθητικό που ήταν στην πρίζα. Η μητέρα το είδε πεσμένο στο έδαφος, κάλεσε ασθενοφόρο και το μετέφεραν ασφυγμο, στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου. Εκεί παρά τις προσπάθειες ανάνηψης των γιατρών, το παιδί δεν επανήλθε.

Πρόκειται για το τρίτο παιδί της οικογένειας με τους φίλους και συγγενείς να παραμένουν σοκαρισμένοι.

“ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΕΝΤΟΜΟΑΠΩΘΗΤΙΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΤΑΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ”

Η γιαγιά των παιδιών λυγίζει. Σοκαρισμένη περιγράφει τη σκηνή στο LIVE NEWS: «Μια χαρά ήταν τα παιδάκια, έπαιζαν και ακούμπησε το χέρι στη πρίζα. Κάτι είχε εκεί μικρό για τα κουνούπια εκεί το έβαλε το χεράκι του. Σε αυτό το μηχάνημα για τα κουνούπια που ήταν στη πρίζα. Το μικρό μωράκι έπαιζε με τα δύο αδέλφια του όταν κατά λάθος έβαλε τα χεράκια του σε εντομοαπωθητικό το οποίο ήταν συνδεδεμένο στην πρίζα με την υψηλή τάση ρεύματος να περνάει μοιραία από το σωματάκι του«.

-«Ήταν με τον μπαμπά εκείνη την ώρα;»

-«Με τη μαμά. Τα πρόσεχε πολύ, πολύ τα πρόσεχε. Ήταν εκεί, εκεί ήταν κοντά του.»

Συγκλονισμένοι παραμένουν οι δύο νεαροί γονείς που πληροφορήθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου ότι το μικρότερο παιδί τους άφησε την τελευταία του πνοή έτσι αναπάντεχα.

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΩΔΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟ ΜΩΡΟ ΕΙΧΕ “ΦΥΓΕΙ”

Ο γιατρός κέντρου υγείας περιέγραψε: «Όταν μας το έφεραν εδώ ήταν νεκρό. Είχαν νεκρωθεί τα εγκεφαλικά του κύτταρα. Τώρα η μητέρα μου είπε ότι το συμβάν έγινε στις 11 παρά 10 το πρωί. Προσπάθησε να βγάλει ένα εντομοαπωθητικό από την πρίζα και έπαθε ηλεκτροπληξία».

“ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ, ΗΤΑΝ ΞΥΠΟΛΗΤΟ….ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΑ…”: ΡΑΓΙΖΕΙ ΚΑΡΔΙΕΣ

Όλα έγιναν λίγο πριν τις 11 το πρωί στο ορεινό χωριό Αργυρό Δυστίων. Η μητέρα αναστατωμένη επικοινώνησε με τον παιδίατρο της που της συνέστησε να κάνει μαλάξεις στο παιδί μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο για να το παραλάβει.

Ο γιατρός κέντρου υγείας ανέφερε για το περιστατικό: «Μου είπε ότι επικοινώνησε με κάποιον παιδίατρο και τους συνέστησε να κάνουν κάποιες μαλάξεις μέχρι να έρθουν εδώ πέρα στο κέντρο υγείας».

ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΑΡΓΑ

«Η τάση που έχουμε στο σπίτι μας είναι αρκετή. Και μεγάλος να ήταν θα τον σκότωνε. Κι εγώ αν βάλω το χέρι μου στη πρίζα, θα με σκοτώσει.  Η τάση που έχουμε στο σπίτι μας μπορεί να σκοτώσει οποιονδήποτε μικρό ή μεγάλο», ανέφερε η γιατρός του κέντρου υγείας.

Ο Κωνσταντίνος Αποστόλου, πρόεδρος κοινότητας Αργυρού, δήλωσε: «Το τελευταίο είναι, είχαν τρία παιδιά. Το τελευταίο ήταν το πιο μικρό».

ΘΡΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΠΟΥ ΕΠΑΘΕ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ

Πρόκειται για μία αγαπημένη οικογένεια, που όπως λένε οι συγγενείς τους βρήκε η «κακιά» η ώρα. Σε επικοινωνία του Κυριάκου Μαντούβαλου με την οικογένεια και ερώτησή του εάν χάθηκε πολύτιμος χρόνος από το νοσοκομείο, ξεκαθάρισε η οικογένεια ότι όλοι ήταν σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για να σώσουν το παιδί, αλλά αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να σωθεί η ζωή του παιδιού.

sad 505857 1280

“ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΑΝ ΦΟΡΑΓΕ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΛΙΤΩΣΕΙ”

Όπως δήλωσε συγκλονισμένη η μαμά του 12 μηνών μωρού “Μου είπαν από το νοσοκομείο ότι δεν φόραγε παπούτσια για αυτό δεν τα κατάφερε. Αν φόραγε παπουτσάκια θα είχε σωθεί.”

Τα πιο σημαντικά