Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
Ελλάδα«Έβαλε τα γυαλιά στον Δημητρακόπουλο»: Αποθέωσαν τα γαλλικά του Δημήτρη Κουτσούμπα

«Έβαλε τα γυαλιά στον Δημητρακόπουλο»: Αποθέωσαν τα γαλλικά του Δημήτρη Κουτσούμπα

Χαιρετισμό στα γαλλικά απηύθυνε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στην πλατεία Βαστίλλης στο Παρίσι, με τη σύγκριση με τον δικηγόρο Μιχάλη Δημητρακόπουλο να είναι αναπόφευκτη…

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, συμμετείχε σήμερα στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση των γαλλικών συνδικάτων της CGT στην πλατεία Βαστίλης, στο Παρίσι.

Μάλιστα απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης, στην οποία συμμετείχε επίσης μπλοκ Ελλήνων εργαζομένων στη Γαλλία.

Δείτε το βίντεο:

“Η αλληλεγγύη μας στον αγώνα του γαλλικού λαού είναι δεδομένη. Είναι κοινός ο αγώνας σε Ελλάδα και Γαλλία, σε όλη την Ευρώπη, ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές, ενάντια στις αντιλαϊκές επιλογές των κυβερνήσεων στην Ελλάδα, τη Γαλλία, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, τα μονοπώλια, για να νικήσει τελικά ο εργαζόμενος λαός και να ανοίξει το δρόμο για το συμφέρον το δικό του και όχι για τα συμφέροντα και τα κέρδη των λίγων.

Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα στην Ελλάδα, τη Γαλλία, σε όλο τον κόσμο” δήλωσε στην απεργιακή συγκέντρωση ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μετέφερε στον χαιρετισμό του εκ μέρους του ΚΚΕ, “την αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών και της εργατικής τάξης της Ελλάδας στην αγωνιζόμενη εργατική τάξη της Γαλλίας και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη γενική απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εργαζομένων και των γαλλικών συνδικάτων ενάντια στην αντεργατική συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μακρόν”.

“Αυτός ο αγώνας σας έχει ήδη γράψει ιστορία. Το ΚΚΕ, η εργατική τάξη της Ελλάδας, ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό σας. Καλή δύναμη και καλούς αγώνες! Νίκη στους εργαζόμενους της Γαλλίας! Θα νικήσουμε!”, είπε με άπταιστη γαλλική προφορά!

Στη συνέχεια από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης ακούστηκε η Διεθνής, την οποία τραγούδησαν οι Γάλλοι στα γαλλικά και οι Έλληνες στα ελληνικά.

Τα γαλλικά του Δημήτρη Κουτσούμπα έκαναν εντύπωση σε πολλούς χρήστες του Twitter, με τη σύγκριση με τον δικηγόρο της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να είναι αναπόφευκτη…

https://twitter.com/West_Dark_Side/status/1638955420080283649

Τα πιο σημαντικά