Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024
Ελλάδα«Έβαλα χαμογελαστό το παιδί μου στο τρένο και μου το έφεραν σε...

«Έβαλα χαμογελαστό το παιδί μου στο τρένο και μου το έφεραν σε άσπρο φέρετρο»: Συγκλονίζει ο πατέρας της 19χρονης Αναστασίας

«Διαβάσαμε την είδηση, τηλεφωνήσαμε στην Αναστασία, είδαμε ότι δεν απαντάει και αμέσως φύγαμε για Λάρισα». Αυτές είναι οι δηλώσεις του πατέρα της 19χρονης Αναστασίας Παπαγγελή που έχασε τη ζωή της στην πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Ο κ. Παπαγγελής μιλώντας στον ΑΝΤ1 συγκλονισμένος από την απώλεια της κόρης του δήλωσε πως «εγώ θέλω να μου πει κάποιος γιατί ενώ το έβαλα το παιδί μου στο τρένο χαμογελαστό και γεμάτο όνειρα, γιατί μου το έδωσαν σε άσπρο φέρετρο και σε μία σακούλα τα παππούτσια της». «Στην Ελλάδα ζούμε, δεν με νοιάζουν οι ευθύνες, με νοιάζει που το παιδί μου έφυγε έτσι μέσα στο κρύο, στο σκοτάδι και τα κοφτερά σίδερα» επισήμανε ακόμη.

Από την πλευρά του ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της οικογένειας Παπαγγελή αναφερόμενος στην τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου δήλωσε πως «είμαστε συγκλονισμένοι όλοι από τα λόγια αυτού του πατέρα. Φυσικά, πέρα από την ευθύνη του σταθμάρχη υπάρχουν κι άλλες ευθύνες. Πρέπει να μας απαντήσει το Υπουργέιο Μεταφορών, και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αν γνώριζε ότι δεν υπάρχει σύστημα ασφαλείας και παρ όλα αυτά επέτρεπαν δρομολόγια με αυτά τα κινούμενα φέρετρα στα οποία έμπαιναν παιδιά».

Δείτε το βίντεo:
Τα πιο σημαντικά