Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαEuronews: Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το σκάνδαλο υποκλοπών - Σε ακραία πίεση η...

Euronews: Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το σκάνδαλο υποκλοπών – Σε ακραία πίεση η κυβέρνηση

«Το σκάνδαλο παρακολούθησης που συγκλονίζει την Ελλάδα και θέτει την ελληνική κυβέρνηση υπό ακραία πίεση έφτασε τώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», αναφέρει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Euronews, τιτλοφορώντας το δημοσίευμα «Ελλάδα: Ο κατάσκοπος που γύρισε από την κυβέρνηση», παραφράζοντας τον τίτλο του γνωστού μυθιστορήματος του Τζον Λε Καρέ «Ο κατάσκοπος που γύρισε από το κρύο».

Σύμφωνα με την συντάκτρια του άρθρου «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι εξετάζει την απάντηση της Ελλάδας στο ζήτημα των παρακολουθήσεων και το κατά πόσο ενδέχεται να έχει παραβιάσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Ένας αυξανόμενος αριθμός ευρωβουλευτών κάνουν πλεον εκκλήσεις για περαιτέρω έρευνες – μόνο το συντηρητικό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σιωπά», επισημαίνει.

Το δημοσίευμα αναφέρεται συγκεκριμένα και στις δηλώσεις της γερμανίδας σοσιαλδημοκράτη ευρωβουλευτή, Γκαμπριέλε Μπίσοφ, η οποία τόνισε ότι πρόκειται «για μία πραγματική απειλή για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, και ότι, όπως συμβαίνει και σε περιπτώσεις άλλων κρατών, η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί πλήρως. Άλλωστε δεν αφορά απλώς ένα μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και τους Έλληνες δημοσιογράφους. Και η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης είναι ένα θέμα υψίστης σημασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Τα πιο σημαντικά