Έτσι θα είναι μια λιμουζίνα της Rolls Royce στο μέλλον.

Ιούνιος 19, 2016 12:25 ΠΜ
More videos

Μια πρώτη γεύση για το πως θα είναι οι λιμουζίνες στο μέλλον μας δίνει η Rolls Royce με την 103ΕΧ, που αποτελεί ένα από τα τέσσερα φουτουριστικά οχήματα (Vision Vehicles) του BMW Group.

p90223068_highres_rolls-royce-vision-n

washingtonpost

Το μότο του Sir Henry Royce, εκ των ιδρυτών της Rolls Royce, ήταν: «Να υπερβάλλεις εαυτόν για την τελειότητα σε ό,τι κι αν κάνεις. Πάρε το καλύτερο που υπάρχει και κάντο ακόμα καλύτερο. Κι αν δεν υπάρχει, τότε σχεδίασέ το».

p90223157_highres_rolls-royce-vision-n

washingtonpost

Έχοντας αυτό κατά νου η σχεδιαστική ομάδα της Βρετανικής luxury μάρκας οραματίστηκε και σχεδίασε την 103ΕΧ.

p90223120_highres_rolls-royce-vision-n

washingtonpost

«Με την 103ΕΧ προσέξαμε ώστε να μην μείνουμε ‘κολλημένοι’ στο παρελθόν. Θέλαμε να είναι όσο το δυνατόν πιο καινοτόμα γίνεται και ταυτόχρονα να ξεπερνά την ιστορία σχεδίασης της μάρκας», αναφέρει ο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού, Giles Taylor.

p90223124_highres_rolls-royce-vision-n

washingtonpost

Εξωτερικά, η 103EX είναι εκθαμβωτική, ενώ η κομψή οροφή που ανοίγει διάπλατα προς τα πάνω και η παραδοσιακή πόρτα που ανοίγει προς τα πίσω είναι η επιτομή της άνεσης στην πρόσβαση των επιβατών. Τα πάντα να αποπνέουν μία αίσθηση φινέτσας και γούστου.

p90223119_highres_rolls-royce-vision-n

bmwfaq

Η 103ΕΧ αντιπροσωπεύει μία μόνο πρόταση για μία μοναδική, προσωπική, εξατομικευμένη Rolls-Royce. Έχοντας ισχυρή παράδοση στην κατασκευή αμαξωμάτων (coachbuilding), η μάρκα εξέλιξε τη φιλοσοφία “Personal Vision” που θα προσφέρει αμαξώματα επί παραγγελία, εξαιρετική, χειροποίητη ποιότητα κατασκευής και τα πιο καλά υλικά, όλα σε μία πλατφόρμα μηδενικών ρύπων.

103-EX-OΑΥ-Rolls-Royce-VISION-NEXT-100_27

bmwfaq

Καινοτόμες μέθοδοι παραγωγής και υλικά θα ανοίξουν νέες δυνατότητες για τους πελάτες ώστε να δημιουργούν το όχημα των ονείρων τους: επιλέγοντας από το μεταξόνιο, μέχρι το σχήμα του αμαξώματος, τα χαρακτηριστικά και τον εξοπλισμό που επιθυμούν, ενώ οι σχεδιαστές στη Rolls Royce να δημιουργούν ένα αποκλειστικό έργο τέχνης, μοναδικό, όπως το δακτυλικό αποτύπωμα του ιδιοκτήτη του.

bmwfaq

Πλήρως αυτόνομη, η Rolls Royce 103ΕΧ προάγει την πολυτέλεια σε νέα επίπεδα. Το εσωτερικό της θα είναι ένα ιδιωτικό καταφύγιο, μία “Grand Sanctuary” όπου η εικονική βοηθός, “Eleanor”, όχι μόνον οδηγεί το όχημα, αλλά εκπληρώνει και όλες τις επιθυμίες του πελάτη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Αλλά ποια είναι η “Eleanor”;

103 EX OΑΥ Rolls-Royce VISION NEXT 100_12

bmwfaq

Είναι αυτή που αναλαμβάνει να ταξιδέψει και να οδηγήσει τους επιβάτες στον προορισμό τους, έτοιμη ανά πάσα στιγμή να απαντήσει στις απορίες και να ικανοποιήσει τις επιθυμίες τους. Πιο απλά, ο σοφέρ του μέλλοντος.

bmwfaq

«Δεν είναι μυστικό ότι το μέλλον ανήκει στα αυτόνομα οχήματα. Αλλά για πρώτη φορά η Rolls Royce δίνει στην τεχνητή νοημοσύνη (AI), όνομα, ψυχή και σκοπό. το όνομά της είναι Eleanor», εξηγούν οι ιθύνοντες της εταιρείας.

103 EX OΑΥ Rolls-Royce VISION NEXT 100_23

topgear

Και φυσικά μην περιμένετε ότι η φουτουριστική Rolls Royce θα χρησιμοποιεί κάποιον θηριώδη V12. Ξεχάστε τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Την κίνηση της λιμουζίνας αναλαμβάνουν δύο ηελκτροκινητήρες που θα είναι τοποθετημένοι στους πίσω τροχούς.

slide_493610_6819888_free

huffpost

Ο χώρος που απελέυθερώνεται στο εμπρόσθιο τμήμα λόγω της απουσίας κινητήριας μονάδας, χρησιμοποιείται για την αποθήκευση αποσκευών, όπως μπορείτε να δείτε στο video αλλά και στις φωτογραφίες.

Πηγή: topgear, κείμενο: caranddriver

Ακολουθήστε μας στο facebook: