Έτσι είναι το εσωτερικό του σπιτιού του ιδιοκτήτη των ΙΚΕΑ

8 Φεβρουαρίου, 2017 11:15 ΜΜ
More videos

Μπαίνει στα σπίτια μας με τα σχέδια των συνεργατών του, όμως εμείς δεν έχουμε δει το δικό του σπίτι.

Πιθανόν να σκεφτεί κάποιος πως ο άνθρωπος που έφερε την επανάσταση στην αρχιτεκτονική εσωτερικο χώρου, καθιστώντας τον εαυτό του ανάμεσα στους πλουσιότερους επιχειρηματίες του κόσμου, πως έζησε μια ζωή με αφάνταστη πολυτέλεια και μεγαλοπρέπεια.

Ωστόσο ο Ίνγκβαρ Κάμπραντ, ο ιδρυτής του μεγαθήριου που λέγεται ΙΚΕΑ, ζει σε ένα ταπεινό σπίτι στην Ελβετία, τρώει τα κεφτεδάκια που πωλούνται από τα καταστήματα του και πετάει στην οικονομική θέση των αεροπορικών εταιρειών, ενώ θα μπορούσε άνετα να αγοράσει ένα αεροπλάνο για τις μεταφορές του.

Ο κύριος Κάμπραντ, ο οποίος κοντεύει τα 90, πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ για να προλάβει τις προσφορές, αγοράζει ρούχα από τα καλάθια και πάει στη λαϊκή προς το τέλος της ημέρας, προκειμένου να ψωνίσει φθηνότερα.

Ο Ίνγκβαρ Κάμπραντ ζει σε ένα ταπεινό σπίτι στην Ελβετία,τρώει τα κεφτεδάκια που πωλούνται από τα καταστήματα του.

Ναι, ο Kamprad δεν επηρεάστηκε από τα πλούτη του. Δεν άλλαξε τίποτα στη ζωή του και αυτό θα είναι πάντα τρομερή έκπληξη, αν αναλογιστεί κανείς τα τεράστια κέρδη του.

Ο κύριος Κάμπραντ, ο οποίος κοντεύει τα 90, πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ για να προλάβει τις προσφορές, αγοράζει ρούχα από τα καλάθια και πάει στη λαϊκή προς το τέλος της ημέρας, προκειμένου να ψωνίσει φθηνότερα. Μένει ακόμη στο σπίτι που αγόρασε το 1976 και έκτοτε δεν κουνήθηκε ποτέ, πουθενά αλλού.

Πρόκειται για μοναδική περίπτωση επιχειρηματία όπου τα ετήσια καθαρά κέρδη είναι 4,8 δις δολάρια και πέτυχε πωλήσεις ύψους 41,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε 44 χώρες.

Η κυριαρχία του ΙΚΕΑ στην επίπλωση των σπιτιών είναι πρωτοφανής. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κατανάλωσης ξύλου στον κόσμο και υπάρχουν περισσότεροι κατάλογοι ΙΚΕΑ απ’ ό,τι κόπιες της Βίβλου.

Οι κατάλογοι εκτυπώνονται σε τιράζ 208 εκατομμύρια κατά την τελευταία καταμέτρηση. Κι όμως, ο κύριος ΙΚΕΑ ίσως να μην αγόραζε το πιο ακριβό έπιπλο της εταιρείας του, παρά τα κέρδη.

Το σπίτι του εξωτερικά στην Ελβετία

Αυτό είναι το εσωτερικό του σπιτιού του από μια κατοικία του στην Μαγιόρκα της Ισπανίας. Όμορφο, απλό και ζεστό:

mallorcaproperty
mallorcaproperty
mallorcaproperty

mallorcaproperty

mallorcaproperty

mallorcaproperty

mallorcaproperty

mallorcaproperty

mallorcaproperty

mallorcaproperty

mallorcaproperty

mallorcaproperty

[famouspeople] [eradio] [dailymail]