Έτσι είναι ένας άνθρωπος που είναι ταυτόχρονα εσωστρεφής και εξωστρεφής

4 Απριλίου, 20168:07 ΜΜ

Ο εξωστρεφής- εσωστρεφής είναι ένας μοναδικός τύπος ατόμου. Επηρεάζεται από μύριες διαφορετικές διαθέσεις και συναισθήματα κάνοντας τους περισσότερους ανθρώπους να αναρωτιούνται για αυτόν και για το που στέκεται. Αλλά, εάν ποτέ έρθει η συζήτηση, θα σου πει ότι ούτε αυτός ξέρει που βρίσκεται τις περισσότερες φορές.

Κατά έναν αινιγματικό ή απλά ενοχλητικό τρόπο, ο  εξωστρεφής-  εσωστρεφής παλεύει ανάμεσα στην κοινωνικότητα και την ερμητική απομόνωση. Μερικές φορές τα πάρτι τον αναζωογονούν και τον γεμίζουν αυτοπεποίθηση καθώς απολαμβάνει τα φώτα της δημοσιότητας.  Άλλες φορές δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου και τον κάνουν να αισθάνεται πλήξη και ενόχληση γιατί κυριολεκτικά θα προτιμούσε να είναι κάπου αλλού,κατά προτίμηση στο σπίτι.

Αυτός ο τύπος ανθρώπου χρειάζεται συνεχή διανοητική διέγερση καθώς απολαμβάνει και εκτιμά τις συζητήσεις που έχουν βαθύτερο νόημα, από ότι η καθημερινή κουβέντα.

Μισεί να μιλά στο τηλέφωνο και έτσι αφήνει τον τηλεφωνητή να καταγράψει τις εισερχόμενες κλήσεις. Δεν απαντά ούτε στον καλύτερο φίλο του μερικές φορές, αλλά δεν είναι προσωπικό, ίσως είναι πολύ απασχολημένος με κάτι άλλο και είναι δύσκολο για αυτόν να αλλάξει αμέσως σκέψη.

Οι φιλίες είναι λίγο περίεργες για αυτόν. Δεν του αρέσει να έχει χιλιάδες διαφορετικούς φίλους που απλά γνωρίζονται, αλλά προτιμά έναν ή δυο πραγματικά καλούς φίλους, που μοιράζονται τα πάντα. Δεν έχει δυσκολία να έρθει σε επικοινωνία με άλλους ανθρώπους, είναι καλός σε αυτό. Όμως, δεν αισθάνεται 100% άνετα με κανέναν μέχρι να περάσει αρκετό χρόνο με κάποιον και μέχρι να συμβεί αυτό, περνά λίγο χρόνο με άλλους.

Όταν είναι αναστατωμένος θέλει να μιλήσει με άλλους και αισθάνεται ευτυχής ανάμεσα σε άλλους ανθρώπους. Όμως την ίδια στιγμή αισθάνεται να θέλει να τον αφήσουν μόνο με τις σκέψεις του ώστε να ‘φορτίσει’ ξανά. Εάν ακούγεται  σαν να έχει πολλά να διαχειριστεί, είναι αλήθεια. Τα συναισθήματα του είναι ανεξέλεγκτα, έτσι στρέφεται για  έλεγχο σε άλλους τομείς της ζωής του.

Γενικά είναι εντάξει άτομο. Έχει έντονη την προσοχή στην λεπτομέρεια, μισεί να του λένε πως ‘έπρεπε να είναι τα πράγματα’ και συνεχώς σκέφτεται κυριολεκτικά τα πάντα. Ίσως όχι κυριολεκτικά τα πάντα αλλά έτσι αισθάνεται. Είναι τελειομανής και παρορμητικός αλλά το μεγαλύτερο ελάττωμα είναι η αναποφασιστικότητα και κατά συνέπεια η αποτυχία να δράσει.

Η μοναδική ανάμιξη των δυο προσωπικοτήτων, του εξωστρεφή και του εσωστρεφή, τον κάνει να βλέπει τον κόσμο λίγο διαφορετικό από τον μέσο άνθρωπο. Ίσως υπάρχει περισσότερο στρες και ανησυχία κατά καιρούς αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος για αυτόν να  δει τον κόσμο γύρω του.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News