Έτσι έμοιαζαν στην πραγματικότητα τα Αρχαία Ελληνικά αγάλματα στα αρχαιότητα.

27 Ιουλίου, 20162:08 ΠΜ

Τίποτα δεν είναι αιώνιο σε αυτόν τον κόσμο. Το ίδιο συμβαίνει με τα μοναδικά έργα τέχνης και τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα που τείνουν να χάνουν την αρχική τους εμφάνιση και την ομορφιά με την πάροδο του χρόνου.

Ο καθένας μας γνωρίζει πως  φαίνονται τα ελληνικά και ρωμαϊκά γλυπτά, δηλαδή, όπως έχουμε συνηθίσει να τα βλέπουμε. Λευκά και λιτά. Ωστόσο, οι πρόσφατες εργασίες του Vinzenz Brinkmann και των άλλων αρχαιολόγων έχουν αποδείξει ότι έχουμε εντελώς λανθασμένη εντύπωση.

Οι υπέρυθρες ακτίνες βοήθησαν τους ερευνητές να αποκαλύψουν τα ίχνη του αρχικού χρώματος στα αρχαία γλυπτά και την πραγματική εμφάνιση των αρχαίων έργων τέχνης. Η μελέτη έδειξε ότι τα τωρινά μονόχρωμα αγάλματα ήταν κάποτε βαμμένα, αλλά μετά από αιώνες στο έδαφος, τα αρχικά τους χρώματα έχουν εξαφανιστεί.

Για να μας δώσει μια απτή αίσθηση των πρωτοτύπων, ο Vinzenz Brinkmann έχει αναδημιουργήσει μερικά από αυτά τα αρχαία γλυπτά με το χρώμα που είχαν και το οποίο χάθηκε στην διάρκεια των χρόνων. Σήμερα, τα αγάλματα αυτά ταξιδεύουν σε μουσεία σε όλον τον κόσμο.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News