Έτσι έχει αλλάξει το ιδανικό σώμα των αντρών μέσα από τα χρόνια

8 Αυγούστου, 2017 1:15 ΜΜ
More videos

Η ιδανική φυσική κατάσταση του σημερινού σύγχρονου ανθρώπου, μπορεί να είναι τα μεγάλα δικέφαλα και οι καλοσχηματισμένοι κοιλιακοί, αλλά όπως μπορείτε να δείτε από αυτή τη συναρπαστική σειρά εικόνων που ακολουθεί, το τέλειο ανδρικό σώμα δεν ήταν πάντα έτσι.

Κατασκευάστηκαν από σχεδιαστή και ερευνητή με έδρα το Πίτσμπουργκ, που ονομάζεται Νικολάι Λαμ, ο οποίος επίσης κατασκευάζει μια σειρά από κούκλες “κανονικού ανθρώπινου σώματος”, που έχουν σχεδιαστεί για να αμφισβητήσουν τις μη ρεαλιστικές αναλογίες της Μπάρμπι της Ματέλ. Για το τελευταίο του έργο, χρησιμοποίησε τρισδιάστατα μοντέλα υπολογιστών, για να δείξει πώς άλλαξε η ιδανική αρσενική μορφή τα τελευταία 150 χρόνια.

Λαμβάνοντας υπόψη αρκετές μεταβλητές, όπως οι αλλαγές στον πολιτισμό και τη διαθεσιμότητα των τροφίμων και επηρεασμένος από διάφορες εικόνες που σύλλεξε από κάθε δεκαετία που επικεντρώθηκε, μας παρουσιάζει τα αποτελέσματα και είναι συχνά εκπληκτικά διαφορετικά από αυτά που αναμένετε.

Κατά τη δεκαετία του 1870, για παράδειγμα, η μεγάλη μέση θεωρούταν ιδανική, επειδή συμβόλιζε τον πλούτο και την ευημερία. Υπήρξε ακόμη και ένα κλαμπ στο Κονέκτικατ, για άτομα που ζυγίζουν τουλάχιστον 200 κιλά. Ωστόσο, η λέσχη έκλεισε στις αρχές του 20ου αιώνα, επειδή η δημόσια αντίληψη για τα σωματικά μεγέθη άρχισε να αλλάζει, ειδικά με την άνοδο του Χόλιγουντ.

Οι ηθοποιοί έπρεπε να είναι άπαχοι για να αντισταθμίσουν το γεγονός ότι η φωτογραφική μηχανή θα τους έκανε συχνά να φαίνονται μεγαλύτεροι από ό,τι ήταν και αυτή η τάση κορυφώθηκε στη δεκαετία του 1960, όταν το κοκαλιάρικο έγινε το πιο επιθυμητό σχήμα σώματος για τους άνδρες. Όλα αυτά άλλαξαν και πάλι τη δεκαετία του 1980, αν και η άνοδος της δημοτικότητας των γυμναστηρίων έβλεπε την ιδανική αρσενική σωματική διάπλαση να αρχίζει να μεγαλώνει μυϊκά.

Αυτό επηρεάστηκε επίσης από το ενδιαφέρον για το μπόντι μπίλντινγκ, εμπνευσμένο από ηθοποιούς, όπως ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ και ο Σιλβέστερ Σταλόνε. Μετακινηθείτε προς τα κάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς το ιδανικό αρσενικό σώμα έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου και να δείτε πώς μοιάζει σήμερα. Εσείς ποιο προτιμάτε?


1870 – Η λέσχη των εύσωμων

“Σήμερα η παχυσαρκία συνδέεται με την κακή οικονομική κατάσταση, αλλά προτού οι άνθρωποι να έχουν εύκολη πρόσβαση στο φαγητό, τα παχουλά σώματα θεωρούνταν ελκυστικά επειδή έτσι έδειχναν την ανώτερη κοινωνική τάξη.”

1930 – Ο μυώδης μεσόμορφος

Κλαρκ Γκαμπλ

Τζον Γουέιν

1960 – Ο άπαχος ροκάς

Μικ Τζάγκερ

Τζον Λένον

“Στη δεκαετία του ’60, τα όμορφα σώματα δεν ήταν πολύ σημαντικά. Οι νεαροί Αμερικανοί και μερικοί όχι τόσο νέοι, βασίστηκαν στα υπερβολικά ρούχα και τα μακριά μαλλιά, περισσότερο από τις τέλειες αναλογίες σώματος, για να εκφράσουν την ατομικότητα και τη σεξουαλικότητα”. – Λιν Λουτσιάνο

1980 – Ο μυώδης άντρας

Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ

Σιλβέστερ Σταλόνε

“Στη δεκαετία του 1970, αντί οι άνθρωποι να εκφράζονται με πολιτικό ακτιβισμό και διαμαρτυρία, όπως στη δεκαετία του 1960, η νεανικότητα θα προβαλλόταν μέσα από το σώμα – ένα σώμα όμορφο, γυμνασμένο και λεπτό σαν δεκαενιάχρονου.” – Λιν Λουτσιάνο

1990 ως σήμερα – Ένας μέσος όρος

Μπραντ Πιτ

“Μοιάζει υπέροχος, αλλά όχι τεράστιος. Έχει πολύ καλούς μυς, καλοσχηματισμένα χέρια και αρκετά καλογυμνασμένο στήθος. Και αυτό θέλουν οι άνθρωποι: να είναι λεπτοί και να έχουν καλοσχηματισμένους κοιλιακούς… Συνήθιζε να είναι το μπόντι μπίλντινγκ… αλλά αυτό μοιάζει ακατόρθωτο – πρέπει να παίρνεις στεροειδή. Με τις γυμναστηριακές προπονήσεις, αντί να ξοδέψεις 10 χρόνια προσπαθώντας να χτίσεις μυς, απλά σμιλεύεις το σώμα σου.” – Εσκουάιρ

[Lammily] [Facebook] [Twitter] [Instagram]