Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024
ομορφιάΈτσι μπορείτε να απαλλαγείτε από της μαύρες κηλίδες και τις πανάδες

Έτσι μπορείτε να απαλλαγείτε από της μαύρες κηλίδες και τις πανάδες

Τα σημάδια της γήρανσης, γνωστά και σαν κηλίδες λόγω ηλικίας, είναι επίπεδες μαύρες,καφέ κηλίδες που εμφανίζονται στο δέρμα. Ποικίλλουν σε μέγεθος και πιο συχνά τις βλέπουμε στο πρόσωπο, στα χέρια και στους ώμους, περιοχές που δέχονται την μεγαλύτερη έκθεση στον ήλιο. Μπορεί να συνδεθούν αυτές οι κηλίδες με την ηλικία και σε άτομα πάνω από 50 ετών, αλλά εμφανίζονται και σε νέους,ειδικά αν περνούν πολύ χρόνο στον ήλιο.

age-spots-e1462802495430

Τι προκαλεί τις μαύρες κηλίδες;

Οι κηλίδες προκαλούνται από χρόνια έκθεση στο υπεριώδες φως από τον  ήλιο. Η χρωστική στο ανώτερο στρώμα του δέρματος που δίνει στο δέρμα σας το κανονικό χρώμα του ονομάζεται μελανίνη. Όταν το υπεριώδες φως έρχεται σε επαφή με το δέρμα, οι ακτίνες επιταχύνουν την παραγωγή της μελανίνης, δημιουργώντας ένα μαύρισμα στο δέρμα για να βοηθήσει στην προστασία των βαθύτερων στρωμάτων του δέρματος από βλάβες που προκαλούνται από τις ακτίνες UV. Οι κηλίδες εμφανίζονται σε περιοχές του δέρματος που είχαν συχνή και παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο,επειδή η μελανίνη παράγεται σε ιδιαίτερα υψηλές συγκεντρώσεις.

Ποια είναι η καλύτερη άμυνα σας ενάντια στις μαύρες κηλίδες ;Η  κατάλληλη προστασία από τον ήλιο. Μπορούν να εμφανιστούν στον καθένα αλλά να τις αποκτήσετε εάν έχετε ανοιχτόχρωμο ή λευκό δέρμα ή εάν έχετε ιστορία με την συχνή ή έντονη έκθεση στον ήλιο ή τα ηλιακά εγκαύματα.

Οι πραγματικές μαύρες κηλίδες είναι αβλαβείς αλλά αν παρατηρήσετε κηλίδες που έχουν αλλάξει στην εμφάνιση,πηγαίνετε στον δερματολόγο. Μπορεί να είναι μελάνωμα. Επισκεφθείτε τον γιατρό αν παρατηρήσετε ότι οι κηλίδες σας:

– είναι πολύ μαυρισμένες
– αυξάνονται γρήγορα σε μέγεθος
– Έχουν ακανόνιστο περίγραμμα
– Έχουν έναν ασυνήθιστο συνδυασμό χρωμάτων.
– Συνοδεύονται από κνησμό,ερυθρότητα, ευαισθησία ή αιμορραγία.

Σπιτικό γιατρικό για τις κηλίδες

Η θεραπεία για τις κηλίδες μπορεί να περιλαμβάνει φάρμακα όπως κρέμες λεύκανσης, θεραπεία με λέιζερ, κατάψυξη, δερμοαπόξεση ή χημικό peeling. Εάν δεν θέλετε τις κηλίδες σας υπάρχει μια πολύ πιο φυσική επιλογή που θα σας  βοηθήσει να τις κάνετε πιο ανοιχτές.

Ο Δρ Doug Willen, συγγραφέας του Quantum Palaeo, σας έχει μια γρήγορη και φυσική λύση για τις κηλίδες. Συστήνει μηλόξυδο με χυμό κρεμμύδι. Ναι, χυμό κρεμμύδι ! Τα κρεμμύδια περιέχουν πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών στο σώμα.

Το άλλο συστατικό του παρασκευάσματος, ξύδι από μηλίτη, περιέχει άλφα υδροξύ που θα αφαιρέσει το νεκρό δέρμα και θα αποκαλύψει το υγιές δέρμα από κάτω. Πολλοί ορκίζονται ότι η χρήση του διατηρεί στο δέρμα τους μια φυσική λάμψη. Να πως γίνεται:

  1. Πάρτε ένα φρέσκο κρεμμύδι και κόψτε το σε κύβους.
  2. Λιώστε το χρησιμοποιώντας ένα γουδί και γουδοχέρι.
  3. Βάλτε το υγροποιημένο κρεμμύδι σε ένα μπλέντερ.
  4. Προσθέστε το ξύδι μήλου και ανακατέψτε με το μπλέντερ.
  5. Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι βαμβάκι για να εφαρμόσετε την θεραπεία πάνω στις κηλίδες.

Και μην ξεχνάτε το αντιηλιακό!

 

Τα πιο σημαντικά