Έτοιμο το νέο δεξιό «κόμμα του Μακεδονικού» – Στη Θεσσαλονίκη η επίσημη παρουσίαση

28 Ιουνίου, 201811:20 ΠΜ
More videos

Πριν ακόμη λάβει σάρκα και οστά, η κυοφορούμενη συμφωνία για την ονοματοδοσία των Σκοπίων προκαλεί έναν άλλο πολιτικό «τοκετό»: Στον δεξιό χώρο πέραν της ΝΔ δημιουργείται νέο κόμμα, που φιλοδοξεί να συσπειρώσει ετερόκλιτες ομάδες ακροδεξιού και «εθνικοπατριωτικού» πολιτικού προσανατολισμού, με βασικό συνεκτικό ιστό την αντίθεση τους στη χρήση του όρου «Μακεδονία» στη νέα ονομασία της πΓΔΜ.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΥ

Οι διεργασίες για τη συγκρότηση του νέ ου πολιτικού φορέα ολοκληρώθηκαν και η επίσημη παρουσίαση του θα γίνει  στις 22 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη – για λόγους συμβολισμού, αλλά και επειδή η δύναμη του επικεντρώνεται στη Βόρεια Ελλάδα.

Θα ονομάζεται «Πατριωτική Ριζοσπαστική Ένωση» (ΠΑΤ.ΡΙ.Ε) – τίτλος που παραπέμπει στην προδικτατορική «Εθνική Ριζοσπαστική Ενωση»  του Κωνσταντίνου Καραμανλή, το κόμμα της σκληροπυρηνικής μετεμφυλιοπολεμικής δεξιάς.

Επικεφαλής του νέου κόμματος – που «γεννήθηκε από τα συλλαλητήρια», όπως λένε στελέχη του – θα είναι ο απόστρατος στρατηγός και νυν ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Ελευθέριος Συναδινός, ο οποίος είχε εκλεγεί ως συνεργαζόμενος με το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής.

Στην ηγετική του ομάδα επρόκειτο να ενταχθούν και δύο ή τρεις εν ενεργεία βουλευτές, με τους οποίους συνεχίζονται οι συζητήσεις και και θα επιλεγεί το σωστό timing για να ανακοινωθεί η προσχώρησης τους.

Πάντως η νεοπαγής «Πατριωτική Ριζοσπαστική Ένωση»  θα έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση: Σύμφωνα με πληροφορίες του «Σin»,  στα ιδρυτικά της μέλη περιλαμβάνεται ο ανεξάρτητος βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουκούτσης, που είχε εκλεγεί με τη Χρυσή Αυγή.

Συζητήσεις γίνονται και με άλλους εν ενεργεία βουλευτές. Μεταξύ αυτών που βολιδοσκοπήθηκαν είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας –και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος – Νίκος Νικολόπουλος,ο οποίος σε πρόσφατο άρθρο του έγραφε: «Η γέννηση μιάς νέας ελληνικής κεντροδεξιάς με γνήσια πατριωτικά χαρακτηριστικά είναι πλέον θέμα χρόνου».

Κοντά στο νέο κομματικό σχήμα φέρονται ο γνωστός δικηγόρος και πρώην βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος και άλλοι πρώην βουλευτές και πολιτευτές

Ισχυρή αναμένεται να είναι η παρουσία υψηλόβαθμων απόστρατων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Μεταξύ άλλων ακούγεται το όνομα του επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ Κωνσταντίνου Ζιαζιά.

Πηγή: sofokleousin

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News