Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
PlusΕτοιμάζεται η Γιάννα Αγγελοπούλου για επόμενη Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας;

Ετοιμάζεται η Γιάννα Αγγελοπούλου για επόμενη Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας;

Το τοπόσημο του παγκόσμιου πολιτισμού

Καλημέρα. Σήμερα θα ξεκινήσω από την Αρχαία Ολυμπία όπου βρέθηκα χθες και είδα πολλά γνωστά πρόσωπα από όλους τους χώρους για τη λαμπρή τελετή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Όλα τα φώτα του πλανήτη ήταν στραμμένα, λοιπόν, στο τοπόσημο του παγκόσμιου πολιτισμού με πλήθος προσκεκλημένων, 600 στον αριθμό, και χιλιάδες επισκέπτες.

Προσκεκλημένοι από όλο τον κόσμο στην Αρχαία Ολυμπία

Εκεί είδα πολλά πρόσωπα όπως την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τη δήμαρχο του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, τη γαλλίδα υπουργό Αθλητισμού, Amélie Oudéa-Castéra, αλλά και την ελληνικής καταγωγής υφυπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου. Μεταξύ άλλων εκεί ήταν ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ο Γερμανός Τόμας Μπαχ, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών του Παρισιού, Tony Estanguet, και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

Η Γιάννα

Κεντρικό πρόσωπο ήταν, όπως παρατήρησα, η Γιάννα Αγγελοπούλου που θύμισε και τα χρόνια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004, πριν από δύο δεκαετίες, δηλαδή, όταν η πρωτεύουσα της Ελλάδας ήταν στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού. Εκεί ήταν και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, που μετέφερε και τη δάδα ως τρίτος λαμπαδηδρόμος. Διέκρινα, επίσης, τα εξής πρόσωπα: Όλγα Κεφαλογιάννη, Γιάννη Βρούτση, Μιχάλη Κατρίνη, Παύλο Γερουλάνο, Ισίδωρο Κούβελο, Σοφία Σακοράφα, Βούλα Πατουλίδου, Γιώργο Μαυρωτά, Γιώργο Κουμουτσάκο, Στέλιο Κυμπουρόπουλο – με τους δύο τελευταίους να μην τους επιτρέπεται η πρόσβαση στον ναό της Ήρας, για την Αφή της Φλόγας, λόγω έλλειψης της σχετικής διαπίστευσης.

Η διάδοχος της Σακελλαροπούλου

Γιατί ανέφερα τη Γιάννα Αγγελοπούλου; Μα γιατί όλο και περισσότερο ακούω σε επιχειρηματικούς και πολιτικούς κύκλους το σενάριο ότι δεν αποκλείεται να είναι η επόμενη Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Είναι ένα παλαιό σενάριο που όμως επανέρχεται με μεγαλύτερη ένταση το τελευταίο διάστημα με τις παρεμβάσεις της Γ. Αγγελοπούλου. Και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή που υπάρχουν πληροφορίες ότι η νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δεν θα προταθεί εκ νέου από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι νωρίς, λένε, πάντως, από την κυβέρνηση για μια τέτοια κουβέντα.

Ο πιστός Κασσελάκης

Ένα διαφορετικό γεγονός έγινε στη Νέα Υόρκη, όπως μετέδωσε το hellasjournal.com, ενημερωτικό σάιτ του επί δεκαετίες ανταποκριτή στις ΗΠΑ, Μιχάλη Ιγνατίου, σχετικά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, που συζητείται από χθες σε μεγάλο τμήμα της Κ.Ο. και του κόμματος. Ο Στ. Κασσελάκης είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, που είπε δημόσια ότι είναι ένα παιδί της Ομογένειάς μας, που σέβεται και εκτιμά τον ρόλο της Εκκλησίας μας. Ο Στ. Κασσελάκης που διάβασε το «Πιστεύω» στα αγγλικά κατά τη διάρκεια λειτουργίας σε Εκκλησία των ΗΠΑ, αναγκάστηκε να κάνει ανάρτηση, υπογραμμίζοντας ότι πιστεύει, αλλά επέμεινε στον διαχωρισμό κράτους και Εκκλησίας.

Ο σταυρός του Κασσελάκη

Τι προκάλεσε όμως τα σχόλια; Οι αποκαλύψεις που έκανε στον Ελπιδοφόρο, κατά το σάιτ, για τη βάφτισή του. Σύμφωνα με το Hellas Journal, ο Στ. Κασσελάκης φέρεται να είπε: «Με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο και στο νερό σχηματίστηκε ένας σταυρός από το λάδι. Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: “Αυτός είτε παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος”». Και καταλαβαίνετε τι έγινε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από αυτή την πληροφορία. Έψαξα και έμαθα πως όντως ειπώθηκε αυτό, εκτός και εάν με παραπλανούν. Τι να πω.

Ενόχληση Ισραηλινών

Αυτό όμως που έγινε σίγουρα είναι η ακύρωση της συνάντησης που είχε ο Στ. Κασσελάκης στις ΗΠΑ με το ισραηλινό λόμπι AIPAC, «μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την άρνηση του Ισραήλ να επιδιώξει την αποκλιμάκωση της έντασης». Αν και αρχικά, μετά την επίθεση του Ιράν, πήρε ανοιχτά το μέρος του Ισραήλ και έγινε γνωστό πως θα συναντήσει το AIPAC, ξεκίνησε ένας εσωκομματικός μύλος. Και αυτό διότι πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι είναι σκληροί και φανατικοί ακροδεξιοί και μάλιστα αυτό ενισχύθηκε και από τον εκπρόσωπο τύπου της Νέας Αριστεράς, Κώστα Καρπόζηλο. Και επειδή δεν ήθελαν να γίνει και άλλος εσωκομματικός χαμός, έκαναν πίσω με αποτέλεσμα όπως έμαθα να ενοχληθούν οι Ισραηλινοί.

Οι διαρροές προς τα δεξιά

Για τον Φρέντη Μπελέρη, τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας που είναι έγκλειστος σε φυλακές της Αλβανίας, αναφέρθηκε εκτενώς για το πώς συμπεριλήφθηκε στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Σας είπα πως τελικά ο πρωθυπουργός παρέκαμψε τις αντιρρήσεις του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, και της υφυπουργού, Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου. Η επιλογή, όπως μου είπαν χθες, είχε συγκεκριμένο σκεπτικό και αφορούσε τις διαρροές, και μάλιστα μεγάλες, της ΝΔ προς τα δεξιά. Οι ανησυχίες της κυβέρνησης ως προς την τελική διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος του Ιουνίου και των συνακόλουθων πολιτικών εντυπώσεων έχει και μια γεωγραφική διάσταση.

Οι επίφοβες περιοχές

Στο κεντρικό επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη έχουν εντοπίσει τις «επίφοβες» περιοχές κυρίως στον βορρά και βάσει αυτών των διαπιστώσεων σχεδιάζεται σε μεγάλο βαθμό και η προεκλογική εκστρατεία, είτε με παρουσίες στελεχών είτε με δραστηριοποίηση του ίδιου του πρωθυπουργού. Οι προκλήσεις σε αυτό το επίπεδο διαμορφώνονται με βάση τα δεδομένα των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων.

Ανησυχία για τη Μέση Ανατολή

Με προφανή ανησυχία αλλά και ψυχραιμία παρακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση τη νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, εν αναμονή της απάντησης του Ισραήλ στις πυραυλικές επιθέσεις που δέχτηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου από το Ιράν. Σε στρατιωτικό επίπεδο η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι πως οι επιθέσεις του Ιράν, που αναχαιτίστηκαν σχεδόν στο σύνολό τους, είχαν σχεδόν «συμβολικό» χαρακτήρα, καθώς ήταν σαφές ότι επρόκειτο για χαμηλής ισχύος επιχειρήσεις.

Φόβοι για την οικονομία

Όμως, η ανησυχία της ελληνικής κυβέρνησης εκδηλώνεται σε αυτή τη φάση και κατά μείζονα λόγο κυρίως στο πεδίο της οικονομίας. Μία καθοριστική παράμετρος είναι οι τιμές του πετρελαίου, για τις οποίες ήδη υπάρχουν εφιαλτικά σενάρια, με αλυσιδωτές επιπτώσεις, που μπορεί να ανατρέψουν σχεδόν όλα τα υπάρχοντα σενάρια. Μία δεύτερη εστία ανησυχίας, σε περίπτωση κλιμάκωσης και εξάπλωσης της σύρραξης, είναι οι ενδεχόμενες επιπτώσεις στον τουρισμό, καθώς εκτιμάται ότι δύσκολα θα μείνει ανεπηρέαστος, αν η ευρύτερη περιοχή μετατραπεί σε πολεμικό πεδίο.

Τα ιμάτια των Σπαρτιατών

Μεγάλη συζήτηση γίνεται στα κόμματα για την επικείμενη απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου του Εκλογοδικείου εν προκειμένω για την τύχη του κόμματος Σπαρτιάτες και τι θα γίνει με τις βουλευτικές έδρες τους, υπό το βάρος της εισαγγελικής παραγγελίας για την άσκηση ποινικών διώξεων για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων. Ρώτησα εκλογολόγους από τα τρία κόμματα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, να μου πουν τι βλέπουν και σας τα παραθέτω. Πιθανή ακύρωση της εκλογής των δώδεκα βουλευτών των Σπαρτιατών δημιουργεί έναν γρίφο, την επίλυση του οποίου θα κληθεί να υποδείξει το ίδιο το Εκλογοδικείο, καθώς θα πρέπει να απαντήσει στο βασικό ερώτημα πώς θα καλυφθούν οι θέσεις αυτές.

Ποιοι παίρνουν τις έδρες

Αν το Εκλογοδικείο αποφασίσει την ανακατανομή των εδρών των Σπαρτιατών με βάση την εκ νέου εφαρμογή του υφιστάμενου εκλογικού νόμου στο εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουνίου, τότε η αφαίρεση των 12 εδρών των Σπαρτιατών θα οδηγήσει στη συνολική αύξηση της εκπροσώπησης της ΝΔ κατά 6 έδρες (από 158 σε 164, σύμφωνα με το εκλογικό αποτέλεσμα). Η ΝΔ θα κερδίσει έδρα σε Α’ Αθηνών, Νότιο Τομέα, Αιτωλοακαρνανία, Λάρισα, καθώς και σε Α’ Θεσσαλονίκης, Αχαΐα και Ηράκλειο, αλλά θα χάσει την έδρα στις Σέρρες που θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ που θα αυξήσει τη δύναμή του κατά 3 βουλευτές (από 47 σε 50), ενώ από μία έδρα θα κερδίσουν ΠΑΣΟΚ στη Β’ Θεσσαλονίκης, ΚΚΕ στον Δυτικό Τομέα της Β΄ Αθηνών και Πλεύση Ελευθερίας στη Β’ Πειραιά.

Έχει χάσει ευκαιρίες

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον τι λέει πρώην υπουργός ο οποίος στήριξε τον Νίκο Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές εκλογές, κατεβάζοντας όμως άλλον υποψήφιο στον πρώτο γύρο για να μην υπάρχουν διαρροές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πρόβλημα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Μιλώντας μαζί του, ο μετρ των εκλογών, μου τόνισε ότι ο Ανδρουλάκης πρέπει να βγει στους δρόμους γιατί δεν τον βλέπει καθόλου καλά. «Έχει χάσει ευκαιρίες τους τρεις τελευταίους μήνες που θα μπορούσαν να τον έχουν εδραιώσει στη δεύτερη θέση», μου είπε χαρακτηριστικά.

Με την πράσινη φανέλα ο Ζαγοράκης

Εικόνα από τις Βρυξέλλες χθες το μεσημέρι όπου άνθρωπός μου πετυχαίνει στο αεροδρόμιο τον Θοδωρή Ζαγοράκη, υποψήφιο ευρωβουλευτή με το ΠΑΣΟΚ πλέον μετά τη μεταπήδηση που έκανε από τη ΝΔ. Άνετος, χαλαρός μιλούσε με τους συνεργάτες του και είπε να του πει και εκείνος μια κουβέντα. «Δύσκολο αυτό το ευρωπαϊκό συμβούλιο, τα δεδομένα έχουν αλλάξει, οι ηγέτες θα πάρουν θέση για το Ισραήλ», απάντησε στην πηγή μου, «απαιτητικές οι ευρωεκλογές….», του είπε ο άνθρωπός μου και τον ρώτησε πόσους ευρωβουλευτές βλέπει να βγάζει το ΠΑΣΟΚ. Απέφυγε να απαντήσει, «θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε» του είπε και σταμάτησε να χαιρετήσει κάποιους Έλληνες του εξωτερικού που του μίλησαν. Ο εμβληματικός αρχηγός της εθνικής ποδοσφαίρου μου έδωσε την αίσθηση ότι θα επιχειρήσει να παίξει καλή «μπάλα».

Το ήθελε ο Καλλιακμάνης

Έναν χαμό στα τηλεοπτικά μέσα τον κάνει τον τελευταίο καιρό ο υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Καλλιακμάνης. Δεν γνωρίζω αν γίνεται εσκεμμένα ή μη, αλλά έχει καταφέρει να συγκεντρώσει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Έψαξα, λοιπόν, να μάθω αν ίσχυε η πρόταση από τη Νέα Δημοκρατία και κατά πόσο ήθελε να κατέβει ο ίδιος. Για να μην τα πολυλογώ μίλησα με άνθρωπο που ήξερε καλά το τι έγινε με την περίπτωσή του και μου είπε επί λέξει: «Ο Γιώργος προφανώς και ήθελε να κατέβει με εμάς και ίσως θέλαμε και εμείς. Αλλά δυστυχώς γι’ αυτόν κόπηκε από συναδέλφους του οι οποίοι έχουν ερείσματα στο κόμμα και δεν έβλεπαν με καλό μάτι την υποψηφιότητά του».

Η περίπτωση Αναγνωστάκη

Σας ανέφερα χθες για την υποψηφιότητα του Μανώλη Αναγνωστάκη με τους Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου. Μπορεί να ανακοινώθηκε χθες, αλλά οι παροικούντες της Ιερουσαλήμ γνώριζαν ότι είχε ενταχθεί στην επικοινωνιακή ομάδα του Λοβέρδου από την πρώτη στιγμή. Προς τιμήν του, όμως, και για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με το κανάλι είχε «παγώσει» την υποψηφιότητά του. Να σας πω εδώ ότι το κανάλι τον είχε στην πρωινή εκπομπή ως σχολιαστή και όχι ως παρουσιαστή, μια κίνηση που αποδείχθηκε απόλυτα επιτυχής.

«Βρέχει» λεφτά ενόψει ευρωεκλογών

Λεφτά υπάρχουν και δίνονται στα κόμματα. Ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου τα κόμματα λαμβάνουν επιπλέον κονδύλια από το κράτος, τα οποία χορηγούνται βάσει της κοινοβουλευτικής δύναμης του καθενός. Δείτε λοιπόν ποσά, κι επαναλαμβάνω, αυτή είναι έκτακτη επιχορήγηση. Η Νέα Δημοκρατία θα λάβει 1.300.000 ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία 800.000 ευρώ, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής 319.000 ευρώ, το ΚΚΕ 218.000 ευρώ, η Ελληνική Λύση 162.000 ευρώ, η Νίκη 20.500 ευρώ και η Πλεύση Ελευθερίας 17.500 ευρώ. Σε καλή μεριά να πούμε. Παρεμπιπτόντως, η Νέα Αριστερά του Αλέξη Χαρίτση δεν λαμβάνει επιχορήγηση, αφού διαθέτει μεν Κοινοβουλευτική Ομάδα, ωστόσο πρόκειται για πολιτικό φορέα που δεν έχει κατέλθει ακόμη σε εκλογική αναμέτρηση.

«Χρυσάφι» για ένα σπίτι στα νότια προάστια

Συνεχίζεται το ράλι ακρίβειας σε περιοχές της Αττικής και ειδικότερα στα νότια προάστια, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν απευθύνονται στον μέσο Έλληνα, όπως μπορεί να συνέβαινε παλαιότερα. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα ότι στη Γλυφάδα η τιμή μεσοσταθμικό για ένα σπίτι ηλικίας μικρότερης των πέντε ετών είναι 6.975 ευρώ. Στα παλαιότερα σπίτια τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα όπως προκύπτει από στοιχεία αγοράς της Remax Ελλάς για το 2023, καθώς η αντίστοιχη τιμή βρίσκεται στις 4.230 ευρώ. Σειρά έχει η περιοχή της Βούλας, με τις αντίστοιχες τιμές να φτάνουν τις 5.700 και 3.800 ευρώ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η περιοχή του Ελληνικού με 5.200 ευρώ ανά τ.μ. Σε ό,τι αφορά τα σπίτια ηλικίας άνω των 5 ετών, παρατηρείται ελαφρώς χαμηλότερη από αυτή της Βούλας, δηλαδή στα 3.000 ευρώ ανά τ.μ.

Το savoir vivre του Mr Jumbo

Μαθήματα καλής συμπεριφοράς και ορθότητας ως προς το πασχαλινό αυγό ήρθε να δώσει μέσα από το πρόσφατο διαφημιστικό του ο Mr Jumbo, Απόστολος Βακάκης, ο οποίος είναι ο εμπνευστής των διαφημιστικών του ομίλου αλλά και του τελευταίου, φετινού πασχαλινού τηλεοπτικού βίντεο με πρωταγωνιστή τον «άρχοντα» του savoir vivre, Χρήστο Ζαμπούνη. Ας έρθω όμως και στα επιχειρηματικά πεπραγμένα του κυρίου Βακάκη, ο οποίος ετοιμάζει ενημέρωση των αναλυτών του Χρηματιστηρίου την Πέμπτη το μεσημέρι για τα οικονομικά δεδομένα του 2023 και τις επιδόσεις που έφερε η Jumbo σε αυτόν τον τομέα. Κατά το ορθώς πεπραγμένο, ο Βακάκης είναι τακτικός στις ενημερώσεις των χρηματιστηριακών αναλυτών, ακολουθώντας όλους τους κανόνες του savoir vivre σε αυτόν τον τομέα. Oι πωλήσεις των Jumbo κατά τη διάρκεια του 2023 αυξήθηκαν κατά 14% σε σχέση με το 2022 ξεπερνώντας για πρώτη φορά το φράγμα του 1 δισεκατομμυρίου και της εκτίμησης Βακάκη, για αύξηση του τζίρου κατά 12%. Για φέτος περιμένει ότι ο τζίρος θα αυξηθεί κατά 10, κάτι που δείχνει ότι ο «βασιλιάς» των παιδικών και ειδών σπιτιού παραμένει ακλόνητος στον θρόνο του.

Η επόμενη μέρα του Μιχάλη Τσαμάζ

Ενεργό ρόλο αναμένεται ότι θα έχει και το επόμενο χρονικό διάστημα, στη μετά ΟΤΕ εποχή, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού παρόχου της χώρας, όπως μαθαίνω από την αγορά. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ο Μιχάλης Τσαμάζ θα αναλάβει εκτελεστικά καθήκοντα σε μεγάλη επιχείρηση, όπως ακούω, η οποία θα είναι κατά πάσα πιθανότητα εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Περισσότερα θα έχω να σας πω σύντομα, για ένα από τα ομολογουμένως πιο αξιοπρόσεκτα και σεβαστά στελέχη της ελληνικής επιχειρηματικής αγοράς. Επομένως για όσους ίσως βιάστηκαν να προδιαγράψουν τη λήξη της καριέρας του, μάλλον φαίνεται να πέφτουν έξω.

«Ανεβαίνουν» οι όροφοι του ψηλότερου πράσινου πύργου κατοικιών στον κόσμο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτή την περίοδο η ανέγερση του πύργου κατοικιών στο Ελληνικό, ενώ ήδη οι τρεις πρώτοι όροφοι του κτιρίου είναι απολύτως εμφανείς στους περαστικούς από την λεωφόρο Βουλιαγμένης. Με την ολοκλήρωση του κτιρίου το 2026 θα είναι το πρώτο ψηλότερο πράσινο κτίριο παγκοσμίως και απόλυτα βιώσιμο, τόσο από πλευράς κατασκευής όσο από πλευράς σχεδίασης, εφαρμόζοντας ένα ευρύ φάσμα από πρακτικές για τον σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος. Συνολικά πάντως το Ελληνικό και η έκταση που γίνεται η επένδυση έχει κατακλυστεί από γερανούς που έχουν πιάσει δουλειά σε πολλά και διαφορετικά σημεία της κατασκευής του έργου.

Κρι-Κρι: Έσπασε το φράγμα των 200 εκατομμυρίων

Σας το είχα πει από τη στήλη, ότι η εταιρεία του Παναγιώτη Τσινάβου με έδρα τις Σέρρες, η γαλακτοβιομηχανία Κρι-Κρι, για πρώτη φορά το 2023 θα ξεπερνούσε τα 200 εκατομμύρια ευρώ, φτάνοντας συγκεκριμένα τα 216 εκατομμύρια, κάτι που ήρθαν να επιβεβαιώσουν και οι επίσημες οικονομικές της καταστάσεις για το 2023. Η Κρι-Κρι ευνοείται στο γιαούρτι, καθότι αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό ιδιωτικής ετικέτας, τη στιγμή που παρατηρείται έντονη στροφή των καταναλωτών στα γιαούρτια ιδιωτικής ετικέτας, ως αποτέλεσμα των επιλογών τους για οικονομικότερα προϊόντα. Οι ανακατατάξεις που συμβαίνουν δείχνουν το μερίδιο αγοράς σε όγκο των γιαουρτιών ιδιωτικής ετικέτας ενισχυμένο κατά 2,7% και κατά 7,7% σε σχέση με το 2021, ασκώντας έντονη πίεση στα επώνυμα γιαούρτια, κάτι που είχε επίπτωση και στα επώνυμα γιαούρτια της Κρι-Κρι με ποσοστό οριακής μείωσης 0,7%.

Πηγή: Hellas Journal, newsbeast

Τα πιο σημαντικά