«Ετοιμαστείτε να αποχωριστείτε τις τηγανητές πατάτες από τις ταβέρνες»

26 Μαρτίου, 20225:46 ΜΜ
More videos

Τεράστιο είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην εστίαση, λόγω της μεγάλης έλλειψης πρώτων υλών και ιδίως του ηλιέλαιου.

Οι τηγανητές πατάτες που μαγειρεύονται σε ηλιέλαιο είναι το νούμερο ένα υποψήφιο φαγητό που σκέφτονται να αφαιρέσουν από τα μενού τους τα εστιατόρια και οι ταβέρνες.

Από 8,5 ευρώ τα 10 λίτρα η τιμή εκτινάχθηκε στα 38 ευρώ, αλλά όπως εξήγησε μέσα από το κεντρικό δελτίο του Star o Περιφερειακός υπεύθυνος επισιτιστικών επαγγελμάτων Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας Κώστας Καραγεώργος αποκλείεται η αύξηση αυτή να οφείλεται στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Οι ιδιοκτήτες σε ταβέρνες, εστιατόρια και fast food θεωρούν το κόστος απαγορευτικό και αφού δεν μπορούν να αυξήσουν τις τιμές σκέφτονται να αφαιρέσουν παραδοσιακά τηγανητά πιάτα όπως οι πατάτες , τα κολοκυθάκια και τα καλαμαράκια από τα μενού.

Στο ίδιο μήκος κύματος στις δηλώσεις του και ο πρόεδρος του Σωματείου εστίασης στη Λιβαδειά Γιάννης Μουρτζούνης.

«Οι δυνάμεις μας, μας εγκαταλείπουν και έρχονται λουκέτα και απολύσεις αν ο κλάδος δεν στηριχθεί» είπε ο πρόεδρος της Λιβαδειάς που φημίζεται και για το σουβλάκι της.

Το απλό, φθηνό φαγητό του λαού γίνεται απλησίαστο λόγω της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης.

Το σουβλάκι έχει σκαρφαλώσει στα 3.50 ευρώ και οι καταστηματάρχες εισπράττουν ήδη τα παράπονα των καταναλωτών, ενώ η κίνηση την τελευταία εβδομάδα παρουσιάζει πτωτική τάση αν και λόγω της βελτίωσης του καιρού θα έπρεπε να είναι σε άνοδο.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News