Ασθενής απολαμβάνει το κρασί και το τσιγάρο του λίγο πριν πεθάνει

12 Απριλίου, 20172:20 ΠΜ
More videos

Ο 75χρονος εισήχθη στο νοσοκομείο με ανεύρυσμα της αορτής, εσωτερική αιμορραγία και ένα βέβαιο θάνατο.

Οι γιατροί εκτίμησαν ότι ο θάνατός του ήταν ζήτημα ωρών ή ημερών. Αποφάσισαν να μην τον χειρουργήσουν, αλλά να εκπληρώσουν την τελευταία του επιθυμία και να του χαρίσουν ένα αξιοπρεπές τέλος.

Η φωτογραφία που ανέβασε ένα νοσοκομείο της Δανίας κάνει τον γύρο του κόσμου σε ελάχιστα 24ωρα και συγκινεί όλο τον κόσμο.

Είναι η φωτογραφία του Κάρστεν Φλέμινγκ Χάνσεν, 75 ετών που είχε λίγες ημέρες, αν όχι ώρες ζωής. Διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Aarhus σε κρίσιμη κατάσταση και διαγνώστηκε με ανεύρυσμα αορτής και εσωτερική αιμορραγία. Η κατάστασή του ήταν πολύ σοβαρή και ο οργανισμός του δεν θα μπορούσε να αντέξει μια επέμβαση.

Έτσι, ο Χάνσεν, γνωρίζοντας ότι είναι η τελευταία του ευκαιρία, είπε στην νοσοκόμα Rikke Kvist την τελευταία του επιθυμία: Ένα τσιγάρο, ένα ποτήρι κρασί και μια καλή θέα.

facebook

Παραβαίνοντας τους κανονισμούς, οι νοσοκόμες μετέφεραν το κρεβάτι του Χάνσεν έξω στο μπαλκόνι, όπου κάπνισε ένα τσιγάρο από την αγαπημένη του μάρκα και ήπιε ένα ποτήρι λευκό κρασί, απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα.

«Ήταν μία πολύ ζεστή και χαλαρή ατμόσφαιρα. Φυσικά και ήταν παρόντες συγγενείς του, οι οποίοι ήταν επηρεασμένοι από το γεγονός ότι επρόκειτο να πεθάνει και ήταν θλιμμένοι», είπε η Kvist, όπως αναφέρει η Telegraph.

Η ανάρτηση του νοσοκομείου στο Facebook έχει πάνω από 71.000 likes και πάνω από 4.900 κοινοποιήσεις στο facebook.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News