Έτοιμο το τζαμί της Αθήνας μέσα στο Πάσχα

24 Φεβρουαρίου, 2017 3:19 ΠΜ
More videos

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του πρώτου τζαμιού της Αθήνας το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο λίγες μέρες μετά το Πάσχα, στα τέλη Απριλίου.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται καθημερινά και φορτηγά μπαινοβγαίνουν στο τζαμί από την είσοδο της Ιεράς Οδού, με στόχο το έργο να ολοκληρωθεί έως τέλη Απριλίου.

Να σημειωθεί πως το τζαμί που θα εκτίνεται σε 850τ.μ. και  θα έχει χωρητικότητα 350 ατόμων, δεν θα έχει μιναρέ. Το κόστος κατασκευής του εκτιμάται γύρω στα 887.000 ευρώ.

Μάλιστα, πρέπει να αναφερθεί πως στην περιοχή υπάρχει αυστηρή φύλαξη τόσο από την αστυνομία όσο και από ιδιωτική εταιρία σεκιούριτι ενώ απαγορεύεται η είσοδος σε όσους δεν έχουν εργασία, υπό τον φόβο αντιδράσεων.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Κοινότητας στην Ελλάδα Ναΐμ Ελγαντούρ, αμφισβήτησε την πρόοδο των εργασιών και εξέφρασε δυσπιστία: «Δεν πιστεύω τίποτα για την ανέγερση μέχρι να δω και να μπω μέσα να προσευχηθώ», είπε σε δηλώσεις του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Δεν πιστεύω κανέναν αν δεν μπω μέσα να προσευχηθώ. Μας κοροϊδεύουν και δεν χτίζεται. Από παλιά ο χώρος είναι περιφραγμένος. Ξέρω ότι δεν γίνονται εργασίες και δεν προχωράνε. Όπως λένε οι ίδιοι τον Απρίλιο θα είναι έτοιμο.

Αυτά είναι ψέματα. Δεν περιμένουμε τίποτα καλό από καμιά κυβέρνηση, ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε από τη Νέα Δημοκρατία ούτε από το ΠΑΣΟΚ, όλοι ίδιοι είναι για αυτό το θέμα. Είναι όλοι ίδιοι. Δεν θα πιστέψω ότι γίνεται κάτι πριν μπω να κάνω προσευχή μέσα» είπε.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι υπάρχει αυστηρή φύλαξη του χώρου τόσο από την αστυνομία όσο και από ιδιωτική εταιρία σεκιούριτι ενώ απαγορεύεται η είσοδος σε όσους δεν έχουν εργασία, υπό τον φόβο αντιδράσεων στην είσοδο της Ιεράς Οδού επί 24ωρο, υπάρχει περιπολικό της αστυνομίας ενώ περιμετρικά φρουρούν τον χώρο άντρες ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης.

[dimokratianews] [topontiki] [thema]

Ακολουθήστε μας στο facebook: