Εθνικό πένθος για τις πλημμύρες κήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας

15 Νοεμβρίου, 2017 7:12 ΜΜ
More videos

Σε έκτακτο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κήρυξε εθνικό πένθος για την ανείπωτη τραγωδία στην Δυτική Αττική, που μετρά 15 νεκρούς από τη σφοδρή κακοκαιρία.

Ο πρωθυπουργός, αφού εξέφρασε τη «βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινά του συλλυπητήρια» προς τις οικογένειες των θυμάτων, κήρυξε τη χώρα σε εθνικό πένθος.

Δήλωση για την τραγωδία που προκάλεσε η θεομηνία στη Δυτική Ατ…

Η κήρυξη εθνικού πένθους για την τραγωδία που έπληξε τη Δυτική Αττική, είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή. Δεσμεύομαι ότι θα σταθούμε δίπλα στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν, με όσα μέσα έχουμε στη διάθεσή μας, ενώ άμεσα θα εφαρμοστούν μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί. Δήλωση για την τραγωδία που προκάλεσε η θεομηνία στη Δυτική Αττική και για τα μέτρα έκτακτης ανάγκης.

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017

 

Παράλληλα διαβεβαίωσε πως «λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινόμενων σε όλη τη χώρα», και τόνισε πως από έχει προβλεφθεί «αξιοποίηση χώρων στρατού και άλλων δημόσιων χώρων για να μην υπάρξει κανένας άστεγος από απόψε».

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε «εμπεριστατωμένη έρευνα για να μην ξαναζήσουμε παρόμοια καταστροφή» και τόνισε πως θα εφαρμοστούν άμεσα «μέτρα στήριξης και ομαλοποίησης της ζωής στις περιοχές που χτύπησε η θεομηνία».

Ολοκληρώνοντας ευχαρίστησε θερμά «όσους πάλεψαν και παλεύουν για να σώσουν περιουσίες» στις πληγείσες περιοχές

«Εύχομαι κουράγιο και δύναμη».

[cnn] [facebook]