Εθνικό Αστεροσκοπείο: Κλείστε ερμητικά πόρτες και παράθυρα στην Αττική

4 Αυγούστου, 202110:59 ΠΜ
More videos

Έκκληση στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου να παραμείνουν στα σπίτια τους – Υψηλές συγκεντρώσεις των επιβλαβών σωματιδίων MP2.5 λόγω της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη

Έκκληση προς του κατοίκους της Αττικής να παραμείνουν στο σπίτι τους με κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες για να μην εισέλθουν οι καπνοί από τη μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη απευθύνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο.

Με ανάρτησή του στο Facebook τα ξημερώματα, το Εθνικό Αστεροσκοπείο σήμανε συναγερμό για την κατάσταση της ατμόσφαιρας. «Εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους του λεκανοπεδίου να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η κατάσταση σε πολλές περιοχές είναι άσχημη όσον αφορά στα επιβλαβή σωματίδια PM2.5, δηλαδή λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα και μικρότερα.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

“4 Αυγούστου 05:00: Η κατάσταση πλέον σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι άσχημη όσο αφορά τα επιβλαβή σωματίδια PM2.5 (λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα και μικρότερα). Εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους του λεκανοπεδίου, στις περιοχές με υψηλές τιμές PM2.5, να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες.

Από την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα μετρήσεων ποιότητας αέρα PurpleAir: Real-time Air Quality Monitoring που στηρίζεται στην νέα γενιά αισθητήρων “Internet of Things”.

Οι μονάδες είναι σε μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Οι τιμές που εμφανίζονται είναι αβαθμονόμητες και πρέπει να διαιρεθούν με έναν παράγοντα 1.8 περίπου.

Μπορείτε να παρακολουθείτε σε πραγματικό χρόνο τις τιμές του PM2.5 στην διεύθυνση: https://www.purpleair.com/map?opt=1/mPM25/a10/cC0#10.21/38.021/23.7292

Σημαντική συμπληρωματική πληροφορία: Αν πρέπει να κυκλοφορήσετε έξω χρησιμοποιήστε μάσκα N95, ΚΝ95 ή FFP2, που παρέχουν προστασία από τα σωματίδια PM2.5.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News