Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2024
Ελλάδα«Εσύ μας κακοποιείς διπλά» - Μήνυση από 7 γυναίκες στον Μητροπολίτη Δωδώνης...

«Εσύ μας κακοποιείς διπλά» – Μήνυση από 7 γυναίκες στον Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο

Μήνυση με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο καταθέτουν εις βάρος του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο επτά γυναίκες μετά από όσα ανέφερε για τους βιασμούς και τις αμβλώσεις. Οι γυναίκες καταθέτουν μήνυση στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και την είδηση μετέδωσε το ekklisiaonline.gr, που δίνει στη δημοσιότητα επιστολή που απέστειλαν επωνύμως οι επτά γυναίκες.

Σε σχετική επιστολή στην ιστοσελίδα ekklisiaonline αναφέρουν:

«ΕΣΥ μας κακοποιείς ΔΙΠΛΑ»

» Βάρβαρο να σε κακοποιούν δυο φορές. Είμαστε γυναίκες, μανάδες, κόρες, κάποιες από μας έχουν υποστεί σωματική και λεκτική βία, έχουμε βιώσει τον τρόμο, τον ρατσισμό.

» Σήμερα αντικρύσαμε τον ίδιο τρόμο στην τηλεόραση. Στο πρόσωπο ενός μαυροντυμένου άνδρα που παριστάνει τον Ιερέα. Που η Εκκλησία στην οποία τόσο πολύ πιστεύουμε τον ανέχεται να παριστάνει τον Ιερέα.

» ΕΣΥ μας κακοποιείς ΔΙΠΛΑ, τα λόγια σου χειρότερα και από τον ίδιο τον βιασμό.

» Ο κήρυκας αγάπης γίνεται κήρυκας μίσους προσπαθώντας να κερδίσει λίγη δημοσιότητα.

» Γι αυτό σε μηνύουμε, γιατί ΞΕΡΟΥΜΕ ότι οι δικοί σου δεν θα σε τιμωρήσουν

Μαριάννα Πολιτίδου

Αναστασία Καρακατσάνη

Νίνα Χαιμαντά

Αλεξάνδρα Τσαλίκη

Αναστασία Υφαντή

Παναγιώτα Μπενέκου

Αρίστη Σάρρα

Άρθρο 1

Το άρθρο 1 του ν. 927/1979 αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 1 Δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους

1. Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, τιμωρείται με φυλάκιση τριών (3) μηνών έως τριών (3) ετών και με χρηματική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000 -20.000) ευρώ».

Η δήλωση ντροπής: «Δεν υπάρχει γυναίκα να βιάζεται χωρίς να το θέλει»

«Δεν υπάρχει καμία γυναίκα που να κάθεται να βιάζεται χωρίς να το θέλει, μην τρελαθούμε κιόλας». Σοκάρει με την άποψη που εξέφρασε στην τηλεόραση ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος σχολιάζοντας την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου κατά των αμβλώσεων. Υποστήριξε πως δεν μπορεί να γεννηθεί παιδί από βιασμό καθώς πρέπει να υπάρχει συγκατάθεση, όταν όμως ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ όπου φιλοξενήθηκε για το αν θα πρέπει να γεννιέται ένα παιδί που έχει προέλθει από βιασμό ήταν ξεκάθαρος. «Να γεννηθεί και μετά να υπάρχει κάποια πρόνοια…» είπε.

Ο ίδιος έδειξε να μην έχει διαχωρίσει τη μη συναινετική συνεύρεση δύο ανθρώπων καθώς είπε ακόμη προς τους συνομιλητές του πως «Εσείς αντιλαμβάνεστε οτι μια γυναίκα κάθεται και βιάζεται και μένει έγκυος;» και συνέχισε: «Δεν γίνεται έτσι σύλλιψις, χρειάζεται συμμετοχή στο έρωτα και των δύο. Δεν μπορεί αλλιώς. Μπορεί να είμαι καλόγερος, παπάς, αλλά τα ξέρω».

Με αφορμή το κήρυγμα που θα γίνει την Κυριακή σε όλους τους ναούς κατά των αμβλώσεων, ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι η Ιερά Σύνοδος «αφουγκράζεται την κοινωνία», πως η άμβλωση είναι έγκλημα και πως «δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται η καταστροφή ενός νηπίου, ενός παιδιού που όταν συλληφθεί έχει ήδη αρχίσει να είναι ζωή».

Για τις περιπτώσεις που ένα έμβρυο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, τόνισε ότι θα πρέπει να ζητηθεί άδεια από την Εκκλησία για να γίνει άμβλωση και πως όντως θα πρέπει να αποδεικνύεται επιστημονικά και όχι «με χρηματική εξασφάλιση της αποφάσεως του γιατρού». «Αν ο εγκέφαλος του παιδιού είναι ότι θα βγει προβληματικό, τότε θα πρέπει να ζητήσει την βοήθεια της εκκλησίας και να δεχθεί να κάνει άμβλωση αλλά με ( …) επιστημονική και όχι με χρηματική εξασφάλιση της αποφάσεως του γιατρού», είπε χαρακτηριστικά. Ο Μητροπολίτης σημείωσε ακόμη, ότι η Εκκλησία είναι κατά της αντισύλληψης, αφήνοντας ωστόσο ένα «παράθυρο» για τις περιπτώσεις κατά τις οποίες εάν συλλάβει μια γυναίκα κινδυνεύει να πεθάνει και όχι «αν κάνουμε έρωτα μόνο για τον έρωτα».

Τα πιο σημαντικά