«Έσβησε ξαφνικά ενώ ήταν υγιέστατη»: Ράκος η μητέρα της 12χρονης Δήμητρας που βρέθηκε νεκρή στον ύπνο της

3 Ιουνίου, 2022 5:37 ΜΜ
More videos

Η 12χρονη Δήμητρα, που “έφυγε” ξαφνικά στον ύπνο της, χωρίς να αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα υγείας, βύθισε στο πένθος την οικογένειά της, αλλά και την περιοχή Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως υπογράμμισε ο πατέρας του άτυχου κοριτσιού «στις 07.30 που πήγε η σύζυγός μου να ξυπνήσει τις δύο κόρες μας για το σχολείο, την είδε ότι ήταν μελανιασμένη και άρχισε να φωνάζει» και πρόσθεσε ότι η κόρη του δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη μέρα του θανάτου της 12χρονης, είχε πάει εκδρομή με το σχολείο και τους γονείς της, ενώ όταν επέστρεψε σπίτι, διάβασε τα μαθήματά της, έπαιξε και αφού έκανε μπάνιο, έπεσε για ύπνο, χωρίς να έχει διαμαρτυρηθεί για κάποιο πρόβλημα.

Επίσης, ο χαροκαμένος πατέρας ξεκαθαρίζει ότι το κορίτσι δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας και κάθε χρόνο κάνει τσεκάπ, με τις τελευταίες εξετάσεις, πριν από τρεις μήνες, να δείχνουν ότι το παιδί ήταν υγιέστατο

Η 12χρονη Δήμητρα ήταν πλήρως εμβολιασμένη και είχε κάνει πρόσφατα τσεκ απ

«Τα ερωτήματα γύρω από τον αιφνίδιο θάνατο της μικρής είναι πολλά, για το πώς ένα παιδί το οποίο έκανε κάθε χρόνο ιατρικές εξετάσεις «έσβησε» τόσο ξαφνικά και αναπάντεχα στον ύπνο της. Το παιδί μας ήτανε υγιέστατο, το μόνο θέμα που είχε ήτανε ο χαμηλός αιματοκρίτης κάτι για το οποίο έπαιρνε σίδηρο. Το παιδί ήτανε πλήρως εμβολιασμένο και με την 2η δόση, την οποία έλαβε τον περασμένο Μάρτιο. Από το ΑΧΕΠΑ μας είπανε ότι οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις θα βγουν το αργότερο σε έξι μήνες. Το παιδί μου έφυγε, κανένα αποτέλεσμα εξετάσεων δεν μπορεί να μου το φέρει πίσω. Έφυγε για πάντα. Το τελευταίο «γερό» τσεκ απ το έκανε πριν το Πάσχα» σημείωσε στο GRTimes ο πατέρας.

Ανακοπή καρδιάς είναι το αρχικό πόρισμα της ιατροδικαστή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Λήδας Κοβάτση, για την 12χρονη, ωστόσο, επιμένει ότι «είμαστε σε πλήρη αναμονή και περιμένουμε τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, τα οποία θα ρίξουν φως στα αίτια του θανάτου της 12χρονης».