Εστιατόριο προσλαμβάνει άτομα με άνοια και ποτέ δεν ξέρεις ποιο είναι το επόμενο πιάτο που θα έρθει

10 Ιουνίου, 2017 3:55 ΜΜ
More videos

Κάτι που μπορεί να συμβεί σε ένα εστιατόριο, είναι να κάνετε μια παραγγελία και να σας σερβίρουν κάτι άλλο. Ένα εστιατόριο όμως με το όνομα «Το εστιατόριο των λανθασμένων παραγγελιών», στην περιοχή Τογόσου του Τόκιο, έχει ως αποστολή να προσλαμβάνει εργαζόμενους σερβιρίσματος με άνοια.

Το εστιατόριο άνοιξε δοκιμαστικά από τις 2 ως τις 4 Ιουνίου και ήταν γνωστό πως το προσωπικό που πάσχει από άνοια, μπορεί να φέρει λάθος παραγγελίες. Οι άνθρωποι που επιλέγουν να το επισκεφτούν, γνωρίζουν την κατάσταση και αποκτούν διαφορετική αντίληψη για όσους πάσχουν από κάποια εγκεφαλική νόσο. Η εμπειρία τους κάνει να συνειδητοποιήσουν πως με λίγη κατανόηση από την πλευρά τους, οι ασθενείς με άνοια μπορούν να δρουν ως ενεργά μέλη της κοινωνίας.

Η σχολιαστής φαγητών Μιζούχο Κούντο, επισκέφτηκε το εστιατόριο και έμεινε έκπληκτη. Αρχικά ζήτησε να της φέρουν ένα χάμπουργκερ, αλλά κατέληξε να φάει ζυμαρικά. Αποδείχθηκε πως όλα τα πιάτα ήταν απροσδόκητα νόστιμα. Επίσης, η Κούντο ανέφερε πως οι εργαζόμενοι ήταν γεμάτοι χαμόγελα και φαίνεται πως διασκέδαζαν.

Τώρα, μετά τη δοκιμαστική περίοδο λειτουργίας του εστιατορίου, ένας από τους εμπνευστές σχεδιάζει και ένα ακόμη παρόμοιο γεγονός το Σεπτέμβριο, για να τιμηθεί η Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ (21 Σεπτεμβρίου).

Mizuho Kudo

news.yahoo.co

news.yahoo.co

news.yahoo.co

news.yahoo.co

news.yahoo.co

Mizuho Kudo

news.yahoo.co

news.yahoo.co

news.yahoo.co

[Twitter] [spoon&tamago]