Έσπασε το ρεκόρ: Η πιο ακριβή φωτογραφία του κόσμου! Δείτε πόσο την πούλησε!

4 Απριλίου, 2015 12:14 ΜΜ
More videos

… κοστίζει 6.5 εκατομμύρια δολάρια, ανήκει στον εξαιρετικά ταλαντούχο Peter Lik και έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ των 4.3 εκατομμυρίων του Andreas Gursky.

Από το 2011 η πιο ακριβή φωτογραφία του κόσμου άνηκε στον Andreas Gusky. Φέρει τον τίτλο “Rhein II” και δημοπρατήθηκε στην τιμή των 4.3 εκατομμυρίων δολαρίων. Το ρεκόρ του Gusky έσπασε πρόσφατα από τον καλλιτέχνη Peter Lik ο οποίος κατάφερε να πουλήσει τη δική του φωτογραφία στην τιμή των 6.5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η εν λόγω φωτογραφία έχει τον τίτλο «Ghost» ενώ είναι τραβηγμένη στο Φαράγγι της Αντιλόπης στην Αριζόνα των ΗΠΑ, ένα μέρος που έχει αποτελέσει ουκ ολίγες φορές πεδίο πειραματισμών για εκατοντάδες φωτογράφους.

Η φωτογραφία πουλήθηκε σε άγνωστο συλλέκτη ο οποίος εκστασιασμένος από τη δουλειά του Lik αγόρασε δύο ακόμη έργα του, το «Illusion» για 2.4 εκατομμύρια δολάρια και το «Eternal Moods» για 1.1 εκατομμύρια.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης έχει δηλώσει: «Μέσα από τις φωτογραφίες μου, σκοπός μου είναι να συλλαμβάνω το μεγαλείο της φύσης και να το αποκαλύπτω με τέτοιο τρόπο ώστε να εμπνέει τον θεατή, να τον γεμίζει πάθος και να τον συνδέει με τη φωτογραφία».

Ghost
Ghost
Eternal Moods
Eternal Moods
Illusion
Illusion
Η φωτογραφία Rhein II του Andreas Gusky
Η φωτογραφία Rhein II του Andreas Gusky

pathfinder lik

Ακολουθήστε μας στο facebook: