Ερντογάν σε Έλληνες: «Όταν έρθει η ώρα θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ»

7 Σεπτεμβρίου, 2022 3:18 ΠΜ
More videos

Ακόμη πιο εμπρηστικός και από το περασμένο Σάββατο, με τις δηλώσεις που είχε κάνει στην Σαμψούντα, εμφανίστηκε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας και τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, ο Ερντογάν ύψωσε ακόμη περισσότερο τους τόνους της αντιπαράθεσης με τη Χώρα μας, απαντώντας έτσι, εμμέσως, σε όσα δήλωσε νωρίτερα σήμερα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, υπενθυμίζοντας του τις προηγούμενες δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα» και ερωτηθείς εάν η Τουρκία σκέφτεται πραγματικά να ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση κατά της Ελλάδας, ο Πρόεδρος Ερντογάν τόνισε ότι η υπομονή του απέναντι στην πατρίδα μας τελειώνει και πως ό,τι λέει το εννοεί. erdogan

«Δεν είναι ένα όνειρο για το οποίο μιλάω. Αν πείτε, “Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ”. Τι είπα; Τι λέμε όταν τελειώσει αυτή η υπομονή; Το τέλος της υπομονής είναι η ειρήνη. Κάνουμε ό,τι χρειάζεται μόλις δούμε αυτή την ειρήνη. Πιστεύω ότι και η Ελλάδα το ξέρει αυτό. Τότε, όταν έρθει η ώρα, θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα» και συμπλήρωσε, αναφερόμενος στο υποτιθέμενο «κλείδωμα» τουρκικών αεροσκαφών από ελληνικά πυραυλικά συστήματα S – 300: «Τέτοιο κλείδωμα ραντάρ στα αεροπλάνα μας, δεν είναι καλό σημάδι, αυτά τα βήματα δεν είναι καλός οιωνός. (…) Έχουν νησιά (σ.σ.: οι Έλληνες), υπάρχουν βάσεις σε αυτά τα νησιά, εάν συνεχιστούν οι παράνομες κινήσεις εναντίον μας, θα τελειώσει η υπομονή μας».