Ερντογάν: «Οι οίκοι αξιολόγησης αναβάθμισαν την τελειωμένη Ελλάδα και όχι εμάς»

Μάι 11, 2018 8:19 ΜΜ
More videos

Ο αγαπημένος του στόχος; Η Ελλάδα φυσικά. Τώρα, μάλιστα, που η Τουρκία διανύει προεκλογική περίοδο; Ένας λόγος παραπάνω! Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε σφοδρή, διπλή επίθεση εναντίον της χώρας μας και των διεθνών οίκων αξιολόγησης!

Τους τελευταίους χαρακτήρισε… ακροβάτες που αναβάθμισαν τέσσερις βαθμίδες την «τελειωμένη» Ελλάδα!

Αφορμή για τα «δηλητηριώδη» αυτά σχόλια, ήταν οι εκτιμήσεις των οίκων αξιολόγησης για την τουρκική οικονομία.

Το επιχείρημα του Ερντογάν για να υποτιμήσει τους οίκους, ήταν η Ελλάδα. Επιχειρώντας να «χτυπήσει» την αξιοπιστία τους, τόνισε χαρακτηριστικά: «Αφήστε αυτούς, μην τους δίνετε σημασία, είναι ακροβάτες. Αυτοί έναν γείτονα που τελείωσε και χρεοκόπησε, τον αναβάθμισαν τέσσερις βαθμίδες. Αυτοί λαμβάνουν νέα χρέη και ζουν με αυτά»!

Δεν είχε τελειώσει όμως, αφού μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχε αναφερθεί… ονομαστικά. Συνέχισε λοιπόν: «Συγγνώμη δηλαδή, αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Πώς γίνεται αυτή η αναβάθμιση; Στην Ελλάδα αναφέρομαι«.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατέληξε: «Προσπάθησαν να μας πνίξουν σε μικρά κύματα. Είμαστε όλοι μαζί στα ασφαλή λιμάνια της χώρας μας».

Δείτε το βίντεο με το παραλήρημα του Ερντογάν

Υπενθυμίζουμε εδώ πως για τις 24 Ιουνίου του 2018, έχουν προγραμματιστεί οι πρόωρες εθνικές εκλογές στην Τουρκία, τις οποίες προκήρυξε ο Ερντογάν. Σε μια κίνηση που δείχνει πως μετά και την πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση -που ήρθε μέσω του δημοψηφίσματος- θέλει να γίνει πραγματικός «σουλτάνος».

Πηγή: newsit

Ακολουθήστε μας στο facebook: