Ερντογάν: «Η Τουρκία θα φτάσει στο φεγγάρι έως το 2023»

10 Φεβρουαρίου, 202112:06 ΠΜ
More videos

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι η Τουρκία στοχεύει να στείλει έναν πολίτη στο διάστημα στο πλαίσιο επιστημονικής αποστολής σκοπεύοντας πρώτα όμως να προσγειωθεί σκάφος στη Σελήνη.

«Πρώτος μας στόχος είναι να προσγειωθούμε στο φεγγάρι έως το 2023, την 100ή επέτειο της Τουρκικής Δημοκρατίας», δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου κατά την τελετή εγκαινίων του Εθνικού Διαστημικού Προγράμματος της χώρας και της Τουρκικής Υπηρεσίας Διαστήματος.

«Πιστεύω ότι οι Τούρκοι μηχανικοί θα καταφέρουν να πραγματοποιήσουν αυτήν την αποστολή», είπε ο ίδιος σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Sabah. «Ο δεύτερος στόχος της Τουρκίας είναι να δημιουργήσει μια παγκόσμια κλίμακα που θα ανταγωνιστικός στον τομέα της δορυφορικής ανάπτυξης επόμενης γενιάς», πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι «στόχος είναι η αποστολή Τούρκου πολίτη στο διάστημα στο πλαίσιο μιας επιστημονικής αποστολής».

Πέραν αυτών αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του εγχώριου αναπτυγμένου δορυφόρου που ονομάζεται IMECE. Σύμφωνα με την Daily Sabah, η τελική συναρμολόγηση του δορυφόρου έγινε από κοινού από τα υπουργεία τεχνολογίας, άμυνας και μεταφοράς της Τουρκίας.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των δοκιμών, η παραγωγή του πρωτοποριακού δορυφόρου πρόκειται να ξεκινήσει. Άλλοι δορυφόροι παρατήρησης της Τουρκίας περιλαμβάνουν τους Rasat, Göktürk-1 και Göktürk-2.

Turkish Presidency via AP

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News