Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024
διεθνήΕρντογάν: «Η Ελλάδα τρυπάει τις λέμβους των προσφύγων και τους σκοτώνει»

Ερντογάν: «Η Ελλάδα τρυπάει τις λέμβους των προσφύγων και τους σκοτώνει»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε ότι η Ελλάδα έχει γίνει βάση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ο Ερντογάν παραχώρησε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην τουρκική πρωτεύουσα, στο Προεδρικό Συγκρότημα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι με τον Ούγγρο Πρωθυπουργό αντάλλαξαν απόψεις για διεθνή και περιφερειακά θέματα και πως στόχος τους είναι να αυξήσουν το διμερές εμπόριο από 3 δισεκατομμύρια δολάρια στα 6 δισ. δολάρια.

“Εκ μέρους του λαού μου και εμού προσωπικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Όρμπαν και την Ουγγαρία που μας προσφέρουν κάθε στιγμή την απαραίτητη στήριξη”, ανέφερε.

“Πάντα θα μνημονεύω και θα συνεχίσω να μνημονεύω την ισχυρή στήριξη που δίνουν στην ενταξιακή μας διαδικασία. Εύχομαι να συνεχιστεί και να αυξηθεί η συμβολή τους στην κατανόηση των θέσεων μας εντός της Ένωσης”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Ερντογάν επέκρινε τις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και ανέφερε τα εξής:

“Είναι αχαριστία να λες ότι “το προσφυγικό πηγάζει από την Τουρκία” σε μια χώρα που φιλοξενεί περίπου 5.000.000 πρόσφυγες.”

“Αν ανοίξουμε τις πύλες δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα. Πέρα από όλα, η Ελλάδα είναι εκείνη η χώρα η οποία τρυπάει τις λέμβους των προσφύγων στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο και τους καταδικάζει στον θάνατο. Έχουμε στα χέρια μας όλα τα ντοκουμέντα”, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στη βάση που ιδρύουν οι ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη.

“Αυτή τη στιγμή, η ίδια η Ελλάδα έχει γίνει μια αμερικανική βάση”, σημείωσε.

Ο Βίκτορ Όρμπαν από την πλευρά του είπε ότι η ΕΕ πρέπει να παράσχει όσο το δυνατόν περισσότερη στήριξη στην Τουρκία (στο μεταναστευτικό).

Πηγή: TRTΤα πιο σημαντικά