Ερντογάν: Απορρίπτει το αίτημα Γαλλίας, Ρωσίας, ΗΠΑ για εκεχειρία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

1 Οκτωβρίου, 20204:42 ΜΜ
More videos

Η Γαλλία, η Ρωσία και οι ΗΠΑ απηύθυναν σήμερα έκκληση για άμεση παύση των εχθροπραξιών μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ και προέτρεψαν τις δύο πλευρές να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η κίνηση έρχεται τη στιγμή που ο απολογισμός των νεκρών αυξάνεται στην περιοχή.

«Καλούμε για άμεση παύση των εχθροπραξιών μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων» αναφέρουν στην κοινή τους δήλωση οι τρεις Πρόεδροι, επικεφαλής της Ομάδας Μινσκ του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

«Καλούμε επίσης τους ηγέτες της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν να δεσμευτούν χωρίς καθυστέρηση στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων καλή τη πίστη και χωρίς προϋποθέσεις, στο πλαίσιο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη».

Στις δηλώσεις αυτές έσπευσε να απαντήσει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι είναι μη αποδεκτό για την ομάδα του Μινσκ του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) να ζητά εκεχειρία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, δεδομένου ότι η ομάδα αδιαφόρησε για το πρόβλημα για 30 χρόνια.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο Ερντογάν επανέλαβε ότι η Αρμενία θα πρέπει να αποσυρθεί από την περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία υποστηρίζει το Αζερμπαϊτζάν, ενώ υπάρχουν υποψίες ότι έστειλε Σύριους μαχητές στην περιοχή και ενισχύει τον στρατό των Αζέρων με drones.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News