Οι εργαζόμενοι της Apple αποκαλύπτουν τα λάθη που κάνουν οι χρήστες iPhone

Δεκέμβριος 8, 2017 4:27 ΜΜ
More videos

Κάθε φορά που αγοράζουμε ένα καινούργιο κινητό μας συναρπάζει το πόσο φανταστική φαίνεται η καινούργια μας συσκευή. Δεν μας περνάει καν από το μυαλό ότι κάτι μπορεί να σπάσει. Αργότερα, μπορεί να δούμε μια μαύρη οθόνη και να μην μπορούμε να καταλάβουμε πως έγινε.

Δείτε παρακάτω 10 συμβουλές από εργαζόμενους της Apple που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιμηκύνετε τον χρόνο ζωής του κινητού σας.

1.Να χρησιμοποιείτε μόνο αυθεντικό φορτιστή

Το να φορτίσετε το κινητό σας με έναν ψεύτικο φορτιστή μπορεί να οδηγήσει σε πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα. Ακόμα και όταν είστε στο σπίτι ενός φίλου σας πάντα να ζητάτε αυθεντικό φορτιστή. Σύμφωνα με μερικές πηγές, ένας ψεύτικος φορτιστής μπορεί να προκαλέσει ακόμα και φωτιά στο κινητό σας ή να το κάνει να εκραγεί.

2. Μην κλείνετε όλες τις εφαρμογές του κινητού για να εξοικονομήσετε μπαταρία

Υπάρχουν χρήστες iPhone που πάντα κλείνουν τις εφαρμογές του κινητού τους για να εξοικονομήσουν ενέργεια. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι λάθος γιατί οι εφαρμογές που υπάρχουν στο παρασκήνιο είναι σταματημένες και δεν καταναλώνουν επιπλέον ενέργεια. Έτσι, αν τις κλείσετε και τις ξανανοίξετε το κινητό καταναλώνει περισσότερη ενέργεια.

3. Επιλέξτε μια θήκη που καλύπτει όλες τις σημαντικές θήρες

Μια προστατευτική θήκη που καλύπτει όλες τις σημαντικές θήρες θα σας εξοικονομήσει χρόνο από το να καθαρίσετε το κινητό σας και μειώνεται ο κίνδυνος να καεί ο φορτιστής σας λόγω της σκόνης που μπορεί να έχει μαζευτεί στην θήρα.

4. Να σβήνετε το κινητό σας όταν έχει πολύ ζέστη και να μην το βγάζετε από την τσέπη σας όταν έχει πολύ κρύο

Επίσημα πρέπει να βγάζετε και να χρησιμοποιείτε το κινητό σας από τους 0 μέχρι τους 35 βαθμούς κελσίου. Διαφορετικά, η χρήση του κινητού σε ακραίες θερμοκρασίες μπορεί να έχει πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα.

5. Μην φορτίζετε το κινητό σας όλο το βράδυ

Πολλά περιοδικά υποστηρίζουν ότι αν φορτίζετε το κινητό σας όλο το βράδυ, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα μειωθεί. Αν βγάλετε το κινητό σας από την φόρτιση πριν φτάσει το 100%, η μπαταρία θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Άλλωστε, πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι το κινητό λειτουργεί καλύτερα όταν η μπαταρία βρίσκεται μεταξύ 20-80%.

6. Μην αφήνετε την μπαταρία αφόρτιστη για πολύ καιρό

Η μπαταρία του κινητού μπορεί να χαλάσει τελείως, αν την αφήσετε αφόρτιστη για πολύ καιρό. Αν αγοράσετε καινούργιο κινητό, μην αφήσετε το παλιό τελείως αχρησιμοποίητο. Βρείτε έναν καινούργιο τρόπο να το χρησιμοποιήσετε.

7. Μην αφήνετε πολλές εφαρμογές να σας στέλνουν ειδοποιήσεις

Οι ειδοποιήσεις που έρχονται το κινητό σας θα καταναλώσουν όλη την μπαταρία του κινητού, αφού χρειάζονται διαρκή σύνδεση στο διαδίκτυο.

8. Μην χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες τοποθεσίας συνέχεια

Αυτή η υπηρεσία πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε σημαντικές εφαρμογές όπως η “Εύρεση iPhone.” Σε όλες τις υπόλοιπες εφαρμογές που χρησιμοποιούν αυτή την υπηρεσία απενεργοποιήστε την. Η μπαταρία σας θα σας ευχαριστεί.

9. Να επανεκκινείτε το κινητό σας κατά καιρούς

Ένας λόγος που κάποια στιγμή μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί το κινητό σας είναι ότι έχετε πολύ καιρό να του κάνετε επανεκκίνηση. Ακόμα και η υποστήριξη της Apple αναφέρει ότι πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση το κινητό σας μια φορά την εβδομάδα.

10. Μην αφήνετε το Wi-Fi και το Bluetooth ανοιχτά όλη την ώρα

Όταν οι λειτουργίες Wi-Fi και Bluetooth είναι ενεργοποιημένες και δεν χρησιμοποιούνται, η ενέργεια της μπαταρίας σπαταλάται άδικα. Για να εξοικονομήσετε μπαταρία και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του κινητού σας απενεργοποιήστε αυτές τις λειτουργίες όταν δεν τις χρησιμοποιείτε.

Ακολουθήστε μας στο facebook: