Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΕργαζόμενη μαμά 4 παιδιών αφήνει το απορριματοφόρο και ετοιμάζεται για πανεπιστήμιο –...

Εργαζόμενη μαμά 4 παιδιών αφήνει το απορριματοφόρο και ετοιμάζεται για πανεπιστήμιο – Συγκινούν τα λόγια του 9χρονου γιου της

Πολλές ιστορίες υποψηφίων που τα κατάφεραν στις Πανελλήνιες 2022 μας συγκίνησαν όμως μια από αυτές που ξεχωρίσαμε και θα θυμόμαστε είναι της Εύης Πρασσά, εργαζόμενης μαμάς 4 παιδιών, που “σάρωσε” στις βαθμολογίες και πλέον μετρά αντίστροφα για την εισαγωγή της στη Γεωπονική Σχολή στο Μεσολόγγι!

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΗΤΕΡΑ 4 ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ήταν η καλύτερη επιβράβευση για την προσπάθεια και τον κόπο που κατέβαλε καθώς κατάφερε να συνδυάσει εργασία, οικογενειακές υποχρεώσεις 4 παιδιών σε μικρές ηλικίες και φυσικά το απαιτητικό διάβασμα για τις εξετάσεις.

Όπως διαβάζουμε στο aixmi-news.gr η Εύη Πρασσά εργάζεται σε δυο δουλειές ταυτόχρονα προκειμένου να τα βγάλει πέρα, καθώς μεγαλώνει μόνη της τα παιδιά της.  Η επιτυχία της κας Πρασσά, σε τόσο δύσκολες συνθήκες δείχνει ότι αν κάποιος θέλει κάτι πολύ και το βάλει στόχο δεν υπάρχει περίπτωση να μην το πετύχει. Για δυο χρόνια ακολούθησε ένα σκληρό πρόγραμμα προκειμένου να τα προλάβει όλα.

Η μέρα της ξεκινούσε στις 2,15 το πρωί που έπρεπε να σηκωθεί από το κρεβάτι να ετοιμαστεί και να πάει στην Ναύπακτο, όπου εργάζεται ως συνοδός απορριμματοφόρου. Μόλις τελείωνε την δουλειά επέστρεφε στο σπίτι και ετοίμαζε τα παιδιά της για το σχολείο και στην συνέχεια πήγαινε η ίδια στο ΕΠΑΛ Κατοχής.

Όταν σχολούσε πήγαινε να πάρει τον μικρό της γιο από το σχολείο, επέστρεφαν στο σπίτι, έκανε όλες τις δουλειές, και τότε πήγαινε για ύπνο. Ο ύπνος της ήταν περίπου 3 ώρες, αφού στην συνέχεια έφευγε για την δεύτερη δουλειά της σε κατάστημα πρόχειρου φαγητού. Εκεί μέχρι να ξεκινήσουν να έρχονται οι πελάτες προλάβαινε να διαβάσει μία – δυο παραγράφους.

Η ημέρα της τελείωνε περίπου τα μεσάνυχτα, όταν επέστρεφε στο σπίτι και κοιμόταν καμιά ωρίτσα μέχρι να φύγει και πάλι. Φθάνοντας στη Ναύπακτο μέχρι ο οδηγός να προετοιμάσει το απορριμματοφόρο, η κα Πρασσά κατάφερνε να διαβάσει μερικές παραγράφους ακόμη.

ΣΥΓΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 9ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΟΥ ΤΗΣ

«Μανούλα µου η καρδιά µου χαµογελάει», είπε ο 9χρονος γιός της µετά την επιτυχία της.

Τα πιο σημαντικά