Έργα τέχνης από λωρίδες χαρτιού!

7 Μαΐου, 2015 11:38 ΠΜ
More videos

Η τέχνη του Quilling συνίσταται στη δημιουργία έργων από λωρίδες χαρτιού, που τυλίγονται και στη συνέχει συγκολλώνται.

Η τέχνη έγινε δημοφιλής κατά την Αναγέννηση, όταν οι μοναχοί συνήθιζαν να τυλίγουν επιχρυσωμένο χαρτί για να διακοσμήσουν θρησκευτικά αντικείμενα. Αργότερα, κατά το 18ο και 19ο αιώνα, έγινε δημοφιλής ενασχόληση για τις γυναίκες που διακοσμούσαν έτσι έπιπλα και κεριά.

Βασικά η τέχνη περιλαμβάνει το κόψιμο του χαρτιού σε λωρίδες και το τύλιγμά του με ένα ειδικό εργαλείο. Ακούγεται απλό αλλά απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες για να δημιουργήσει κανείς περίπολοκα σχήματα. Καθώς τα υλικά είναι πολύ απλά, ο καθένας μπορεί να ασχοληθεί με αυτό το είδος τέχνης. Χρειάζεται απλά υπομονή και εξάσκηση.

cha_winter_2009_paper_quilling_2 colorful-paper-art-illustrations-yulia-brodskaya-1 colorful-paper-art-illustrations-yulia-brodskaya-2 colorful-paper-art-illustrations-yulia-brodskaya-3 colorful-paper-art-illustrations-yulia-brodskaya-4 colorful-paper-art-illustrations-yulia-brodskaya-5 colorful-paper-art-illustrations-yulia-brodskaya-6 colorful-paper-art-illustrations-yulia-brodskaya-8 colorful-paper-art-illustrations-yulia-brodskaya-9 colorful-paper-art-illustrations-yulia-brodskaya-10 Quilled-Vase-and-Teacup-Large Quilling-art-1 Quilling-art-2 Quilling-art-3 Quilling-art-4 Quilling-art-5 Quilling-art-6 Quilling-art-7

Ένας εύκολος οδηγός για να φτιάξετε ένα τριαντάφυλλο

Ακολουθήστε μας στο facebook: