Έρευνα για τους αστυνομικούς που χτύπαγαν τον Ζακ Κωστόπουλο προανήγγειλε η Γεροβασίλη

27 Σεπτεμβρίου, 2018 2:35 ΜΜ
More videos

Τη διενέργεια έρευνας μετά και την δημοσιοποίηση του νέου βίντεο-ντοκουμέντο με σκηνές από τη στιγμή της σύλληψης του Ζακ Κωστόπουλου, την περασμένη Παρασκευή στο κέντρο της Αθήνας, προανήγγειλε η υπουργός Δημόσιας Τάξης Όλγα Γεροβασίλη. Έρευνα και από την ΕΛΑΣ για την επιχειρησιακή ανταπόκριση των αστυνομικών στο περιστατικό με τον Ζακ Κωστόπουλο.

Σε σχετική δήλωσή της, σχολιάζοντας το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Εφημερίδα των Συντακτών, η υπουργός σημειώνει πως «εμφανίζει σκηνές που προκαλούν αποτροπιασμό».

Η ίδια κάνει λόγο για «πράξεις και συμπεριφορές που δεν είναι ανεκτές ούτε από την κοινωνία, ούτε από την έννομη τάξη και σημειώνει πως είναι αυτονόητο πως αμέσως θα προχωρήσει η σχετική έρευνα».

Στις εικόνες του διάρκειας 1,5 λεπτού βίντεο, που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών, έχουν καταγραφεί οι τελευταίες στιγμές του 33χρονου.

Στο βίντεο φαίνεται ο Ζακ Κωστόπουλος, να έχει ήδη χάσει τις αισθήσεις του, με το κεφάλι του μπανταρισμένο και μες στα αίματα, με τους αστυνομικούς να επιχειρούν να τον ακινητοποιήσουν, χτυπώντας τον και σέρνοντάς τον.

Ένας από τους αστυνομικούς φαίνεται στο βίντεο να τον κλωτσάει στα οπίσθια.