Έρευνα: Ένας στους τέσσερις συμφωνεί με την επίθεση στον Μπουτάρη

28 Μαΐου, 20187:40 ΜΜ

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων καταδικάζει την επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr.

Ειδικότερα, το 67%, δηλαδή δύο στους τρεις πολίτες, χαρακτηρίζει «απαράδεκτη και καταδικαστέα» την επίθεση «ανεξαρτήτως προσώπου και απόψεων».

Ωστόσο, ένας στους τέσσερις ποσοστό 26% δήλωσε πως θεωρεί «δικαιολογημένη και κατανοητή» την επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη λόγω των απόψεών του.

Η τάση της έλλειψης ανοχής και σεβασμού στη διαφορετική γνώμη είναι υψηλότερη στις ηλικίες 17 έως 34. Ειδικότερα το ποσοστό όσων «δικαιολογούν και κατανοούν» την επίθεση σε αυτό το ηλικιακό φάσμα ανέρχεται στο 31%, ενώ και στις ηλικίες 45 έως 54 το εν λόγω ποσοστό εκτοξεύεται στο 33%.

Επίσης υψηλό ποσοστό καταγράφεται και στους ψηφοφόρους της ΝΔ, όπου το 27% χαρακτηρίζει «δικαιολογημένη και κατανοητή» την επίθεση λόγω των απόψεών του. Στον ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 20%, ενώ στη ΔΗΣΥ το ποσοστό βρίσκεται μόλις στο 9%.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News