Ερευνητές αποκάλυψαν πως βλέπουν τους γονείς τους τα νεογέννητα μωρά.

20 Απριλίου, 2016 3:48 ΜΜ
More videos

Έχετε την περιέργεια πώς σας βλέπει το νεογέννητο μωρό σας; Δείτε στη φωτογραφία πώς ακριβώς σας βλέπει ανάλογα με την απόσταση που βρίσκεστε.

Από τη στιγμή που ανοίγουν τα μάτια τους, τα κοιτάζουμε, τους γελάμε, τους κάνουμε αστείες φατσούλες. Αλλά τι από όλα αυτά μπορούν να δουν;

Οι περισσότερες μελέτες ισχυρίζονται ότι η όραση ενός μωρού είναι περιορισμένη και ότι βλέπει μόνο φώτα, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο τελικά πώς μας βλέπουν.

Μια νέα μελέτη, από το Journal of Vision, χρησιμοποίησε μια καινοτομική προσέγγιση για να προσδιορίσει πώς εμφανίζονται οι εκφράσεις στο πρόσωπο ενός ενήλικα στα μάτια ενός μωρού.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το κλειδί σε αυτή τη μελέτη είναι ότι χρησιμοποίησαν ένα βίντεο σε λούπα (δηλαδή σε επανάληψη) όπου άλλαζαν εκφράσεις στο πρόσωπο, αντί για απλές εικόνες, οι οποίες είχαν χρησιμοποιηθεί στις μέχρι τώρα μελέτες.

Το αποτέλεσμα είναι ότι τα περισσότερα νεογέννητα μπορούν να δουν σε απόσταση 30 εκατοστών δηλαδή μπορούν να διακρίνουν το πρόσωπο της μαμάς τους ενώ θηλάζουν.

Μάλιστα, όχι μόνο βλέπουν αλλά διακρίνουν και εκφράσεις από αυτή την απόσταση!

Οσο η απόσταση μεγαλώνει, τόσο πιο θολά βλέπουν.

Δείτε πώς ακριβώς σας βλέπει το μωρό σας στην παρακάτω εικόνα που δημιούργησαν οι ερευνητές.

594705-650-1454915055-babies_3358391a

Ακολουθήστε μας στο facebook: