Έρχεται το ρομπότ που θα μαγειρεύει μόνο του σπίτι σας! Στην αγορά το 2017!

20 Απριλίου, 2015 11:04 ΜΜ
More videos

Σεφ και νοικοκυρές του κόσμου αφήστε τις κουτάλες και τους πάγκους σας, για να κάνετε χώρο στο ρομπότ σεφ, που θα κάνει τη δουλειά για εσάς χωρίς να κουράζεστε.

Πρόκειται για το Robotic Kitchen, το οποίο έχει τη δυνατότητα μετά την πρώτη φορά που ο χρήστης φτιάξει ένα φαγητό, να αντιγράφει τις κινήσεις και να το δημιουργεί το πλέον μόνο του.

Φανταστείτε το δικό σας ρομπότ σεφ να έχει αντιγράψει τα γεύματα από κάθε λογής κουζίνα, τα οποία θα έχετε την δυνατότητα να τα απολαμβάνετε κάθε μέρα, χωρίς καν να βγαίνετε από το σπίτι σας.

«Εάν θες κινέζικο μια μέρα, την άλλη ινδικό και την επομένη μια μέτρια ψημένη μπριζόλα, μπορεί να το κάνει», αναφέρει ο Μαρκ Ολεϊνίκ, ο άνθρωπος που τον κατασκεύασε.

Μπορεί να ακούγεται ως ένα πολύ μελλοντικό εγχείρημα αλλά δεν είναι. Το ρομπότ σεφ αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το 2017 και θα μπορεί να προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

Η αρχική του τιμή θα είναι στα 13.900 ευρώ, καθώς το ρομπότ θα εκτελεί συνταγές διάσημων σεφ. Προς το παρόν το μόνο γεύμα που δημιουργεί είναι σούπα μπισκ με καβούρι.

Οι κατασκευαστές έχουν μεριμνήσει για την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων εντός της κουζίνας, τονίζοντας πως τα υλικά θα πρέπει να βρίσκονται σε προκαθορισμένες θέσεις. Επιπλέον, το ρομπότ σεφ πρέπει να βρίσκεται εντός προστατευτικού τζαμιού, για να μην μπορεί να πιάσει κάτι άλλο πέρα από τα απαραίτητα υλικά και σκεύη.

Ο Ολεϊνίκ υπογραμμίζει πως το ρομπότ δεν φτιάχτηκε τόσο για να αντικαταστήσει τον άνθρωπο αλλά για να μεταφέρει τις ικανότητες των καλύτερων σεφ στις κουζίνες των σπιτιών.

moley/iefimerida
Ακολουθήστε μας στο facebook: