Έρχεται το τέλος των οδηγών ντελίβερι; Η Domino’s αρχίζει τις διανομές πίτσας με ρομπότ

13 Απριλίου, 2021 12:01 ΠΜ
More videos

Η Domino’s Pizza και η Nuro, μια start – up εταιρεία της Σίλικον Βάλεϊ, ανακοίνωσαν την Δευτέρα, 12 Απριλίου, ότι αυτή την εβδομάδα αρχίζουν την διανομή πίτσας με ρομπότ, στην πόλη του Χιούστον, σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτούν την αύξηση των διαδικτυακών παραγγελιών που προκάλεσε η πανδημία της Covid-19.

Η Nuro, που ιδρύθηκε από δύο πρώην μηχανικούς της Google το 2016, άντλησε 940 εκατ. δολάρια από το SoftBank Vision Fund και προσφάτως εξασφάλισε ένα ποσό, το ύψος του οποίου δεν έχει γινει γνωστό, μέσω αγοράς μετοχών από την Woven Capital, θυγατρική της Toyota Motor.

Με ένα μικρό όχημα που κινείται με χαμηλή ταχύτητα για να μεταφέρει πακέτα αντί για επιβάτες, η εταιρία ρομπότ έχει προβάδισμα έναντι άλλων start – up εταιρειών στο να εξασφαλίσει τις εγκρίσεις ρυθμιστικών αρχών για την ανάπτυξη οχημάτων δρόμου.

Η υπηρεσία διανομής θα ξεκινήσει σε εγκαταστάσεις της Domino’s στο Χιούστον, επεκτεινόμενη σε «πολλούς πελάτες σε πολλές τοποθεσίες» στο πλαίσιο μιας μακροπρόθεσμης συνεργασίας, δήλωσε ο Κόσιμο Λίοπολντ, επικεφαλής εταιρικών σχέσεων στην Nuro. «Είναι γενικά δύσκολο για μεγάλες εταιρείες να προσλαμβάνουν αρκετούς οδηγούς για να καλύπτουν τη ζήτηση για διανομή», ανέφερε σε δήλωσή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Ο Λίοπολντ δήλωσε ότι η Nuro, που έχει συνεργαστεί με τις εταιρείες λιανικής πώλησης Kroger, Walmart και CVS Health για τη διανομή τροφίμων και φαρμάκων, ανέφερε ότι οι εβδομαδιαίες διανομές της έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί τους τρεις πρώτους μήνες της πανδημίας.

Ακολουθήστε μας στο facebook: