Έρχεται σύστημα επιβράβευσης των δημοσίων υπαλλήλων

11 Φεβρουαρίου, 2021 12:49 ΜΜ
More videos

Να επιβραβεύονται οι παραγωγικοί δημόσιοι υπάλληλοι, μέσα από ένα σύστημα που θα καλλιεργήσει την κουλτούρα αξιοκρατίας στη Δημόσια Διοίκηση, σχεδιάζει το Υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο Open.

Συγκεκριμένα, στόχος του προγράμματος θα είναι «να εμπεδωθεί μια κουλτούρα αξιοκρατίας στη Δημόσια Διοίκηση και όχι εξισωτισμού, η οποία αυτή τη στιγμή είναι η κρατούσα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μάλιστα, πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρουν ότι θα δίνεται μπόνους παραγωγικότητας σε υπαλλήλους που υπερβάλλουν εαυτόν, ιδιαίτερα σε υπηρεσίες με αυξημένο φόρτο εργασίας, προκειμένου αυτές να γίνουν «ελκυστικότερες» και να μην τις εγκαταλείπουν οι υπάλληλοι μέσω μετατάξεων και αποσπάσεων.

Μιλώντας για το επικείμενο νομοσχέδιο για το Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου στους φορείς Γενικής Κυβέρνησης, ο Υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι στόχος του είναι να εξαλείψει τον συστημικό κίνδυνο που έχει διαπιστωθεί ότι οδηγεί σε φαινόμενα διαφθοράς, εισάγοντας δικλείδες ασφαλείας οι οποίες θα δυσχεραίνουν την όποια παρέκκλιση από τη νομιμότητα.

Ρόλος του Εσωτερικού Ελεγκτή που θα μπει στις δημόσιες υπηρεσίες θα είναι να παρεμβαίνει μόνο στις περιπτώσεις που απαιτείται, και σε κάθε περίπτωση για να αποτρέπει και να προστατεύει τον υπάλληλο.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε μας στο facebook: