Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΈρχεταı νέο κύμα κακοκαιρiας: «Παντουρκıκός χιονιάς» με πτώση θερμοκρασiας και 9 μποφόρ...

Έρχεταı νέο κύμα κακοκαιρiας: «Παντουρκıκός χιονιάς» με πτώση θερμοκρασiας και 9 μποφόρ -Στο «μάτı» και η Αττική

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού σε περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους και η Αττική, από τη Δευτέρα, καθώς, σύμφωνα με τις προβλέψεις, αναμένονται μπόρες χιονιού.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, τη Δευτέρα, στα 150-200 μέτρα στη βορειοανατολική Στερεά, Βοιωτία και στη Φθιώτιδα θα φτάσουν κάποιες χιονοπτώσεις, κάποιες μπόρες χιονιού.

«Μπόρες χιονιού θα έχουμε και στη Μαγνησία και στην Εύβοια και τη βόρεια Αττική, αρκετά χαμηλά κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, όπως και στην ανατολική Πελοπόννησο. Μπόρες βροχής στις περιοχές των Κυκλάδων και στα ορεινά των Κυκλάδων, πάνω από τα 450 μέτρα, κάποιες μπόρες χιονιού. Θα φτάσουν οι βροχές και στην Κρήτη, όπου σιγά σιγά θα γίνονται πιο ποτιστικές και θα αρχίζει να χιονίζει αρκετά πάνω από τα 550-600 μέτρα», ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Την Τρίτη, όπως είπε, «από το ύψος του Βορείου Αιγαίου μέχρι την Κρήτη ο καιρός θα είναι άστατος. Στην Κρήτη συννεφιασμένος με αρκετές βροχές και χιόνια ακόμη και πάνω από τα 550 μέτρα. Από τη Φθιώτιδα μέχρι και την Αττική, από το Βόλο και την Εύβοια, θα συνεχίζουν να εκδηλώνονται κάποιες μπόρες χιονιού, ακόμη και αρκετά χαμηλά. Με τους ανέμους να ενισχύονται κι άλλο στα 8-9 μποφόρ, ίσως φτάσουν τα 10 μποφόρ τοπικά».

Τσατραφύλλιας για καιρό: Έρχεται παντουρκικός χιονιάς

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας κάνει λόγο για «παντουρκικό» χιονιά, ο οποίος θα φέρει πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρούς ανέμους.
«Παν-Τουρκικός χιονιάς θα επηρεάσει και τα ανατολικά της χώρας μας το τριήμερο Κυριακή-Τρίτη (28/1-30/2), με κύρια χαρακτηριστικά τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας 10-12 βαθμούς, τους θυελλώδεις βοριάδες 9 μποφόρ (στο Αιγαίο) και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και ενδεχομένως σε χαμηλότερα υψόμετρα σε Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία-Λάρισα), Εύβοια, Σποράδες, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Αττική, βορειοανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη.

Υ.Γ.: Συγκεκριμένες περιοχές και υψόμετρα ΔΕΝ μπορούν να προσδιοριστούν από τώρα. Δεν χρειάζεται να είναι στην “τσίτα” ο κόσμος από πληροφορίες που στερούνται επιστημονικού υπόβαθρου» έγραψε στο Facebook ο κ. Τσατραφύλλιας.

Δείτε την ανάρτηση του με τον “Παντουρκıκό” χιονιά:

Κολυδάς: Δύο διαταραχές θα μας επηρεάσουν τις επόμενες ημέρες

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν δύο διαταραχές.

«ΞΕΡΟΒΟΡΙ ΚΑΙ ΚΡΥΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ – ΤΙ “ΠΡΕΠΕΙ” ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ.

✅Διατηρείται το βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο, ενώ δύο διαταραχές θα μας επηρεάσουν τις επόμενες ημέρες. Η πρώτη καιρική έξαρση την Κυριακή και η δεύτερη την ερχόμενη Τρίτη (τελευταία μέρα που φτάνει η σημερινή πρόγνωση της ΕΜΥ).
✅Για εκείνο που μπορούμε να μιλάμε με “σιγουριά” είναι η επάνοδος του πολύ κρύου καιρού μετά την Κυριακή, που θα φανεί σε όλη τη χώρα την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.
✅Για τις μελλούμενες χιονοπτώσεις -που έτσι κι αλλιώς θα έχουμε στα ανατολικά -προς το παρόν μπορούμε να σας ενημερώσουμε ότι αυτές θα εκδηλώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές στα ηπειρωτικά από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, καθώς και στην Κρήτη. Η ποσότητα του χιονιού, το ποιες θα είναι ακριβώς αυτές οι περιοχές, καθώς και τα υψόμετρα είναι ακόμη νωρίς να καθοριστούν και όλα εξαρτώνται από την κίνηση της ψυχρής αέριας μάζας στη μέση τροπόσφαιρα (1ος Χάρτης 500hPa). Τις επόμενες ημέρες θα μπορέσουμε να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα, που θα σας μεταφέρουμε μέσα από τις προγνώσεις μας».

Τα πιο σημαντικά