Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
επικαιρότητα«Έπλυνα εγώ ο ίδιος το σώμα του»: Τους έκανε όλους να δακρύσουν...

«Έπλυνα εγώ ο ίδιος το σώμα του»: Τους έκανε όλους να δακρύσουν ο ιερέας πατέρας του Κυπριανού Παπαϊωάννου

Ο 23χρονος Κυπριανός Παπαϊωάννου έχασε άδικα τη ζωή του στη μοιραία σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Χθες η Κύπρος αποχαιρέτησε τον 23χρονο φοιτητή, ο οποίος μάλιστα σκόπευε τον Αύγουστο να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με την αγαπημένη του.

Η αποκάλυψη έγινε από τον ιερέα πατέρα του νεαρού θύματος, μέσα από τον επικήδειο που εκφώνησε.

«Πώς θα πας πίσω γιε μου στη Θεσσαλονίκη; Με αεροπλάνο θα πας ή τρένο; Θα πάω με το τρένο που είναι και πιο φθηνό να κάνω και οικονομία. Θα διαβάζω στον δρόμο για να μην χάνω χρόνο. Πρέπει να πάω να τελειώσω γιατί όπως ξέρεις με περιμένουν υποχρεώσεις.

Αυτή ήταν η τελευταία συνομιλία που είχαμε με τον γιο μου τον Κυπριανό σε μηνύματα. Οι υποχρεώσεις που έλεγε είναι ότι 27 Αυγούστου κλείσαμε να τον παντρέψουμε με την αγαπημένη του Χριστίνα.

Το σώμα του το έπλυνα εγώ ο ίδιος. Το πρόσωπό του μπορείτε να δείτε ότι έχει αρκετούς μώλωπες. Αλλά είναι ολόκληρο το σώμα του.

Εμάς μας έσκασαν εκεί ότι θα βρίσκαμε κάτι κομμάτια. Δεν μας τον δείξανε στην Ελλάδα, δεν το επέτρεψαν να το δούμε. Τον είδαμε μόλις χθες. Είναι ακέραιο το σώμα του. Είναι μαρτυρικό όμως. Έχει πολλές πληγές. Γι’αυτό λοιπόν μαρτυρικά μπήκε στον χώρο του φωτός του Θεού.

Γιε μου ανθρωπίνως σπαράζουμε και εγώ και η μάνα σου και τα αδέρφια σου. Και όλοι όσοι σε γνωρίζουν και σε αγαπούν. Ο Θεός γιε μου να αναπαύσει την ψυχή σου στη χώρα των ζώντων. Αιωνία σου η μνήμη. Μνημόνευε και εσύ εμάς από εκεί που βρίσκεσαι», ακούγεται να λέει ο πατέρας του Κυπριανού.
Τα πιο σημαντικά