Επίθεση με βιτριόλι: Ανατριχιαστικές στιγμές στο δικαστήριο – «Μπράβο» φώναζε ο κόσμος στην Ιωάννα

15 Σεπτεμβρίου, 2021 1:07 ΜΜ
More videos

Συγκινητικές στιγμές έξω από το δικαστήριο μόλις εμφανίστηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η κοπέλα που δέχτηκε την επίθεση με το βιτριόλι

Η Ιωάννα έφτασε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο φορώντας την ειδική μάσκα στο πρόσωπό της και καπέλο.

Έξω από το δικαστήριο την περίμενε ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος της φώναζε «μπράβο» και τη χειροκροτούσαν.

Μαζί της ήταν η μητέρα της και ο αδελφός της.

Η Ιωάννα ήταν εμφανώς αγχωμένη και στρεσαρισμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορούμενη ενδέχεται να μην παραβρεθεί σήμερα στο δικαστήριο.

Η ψυχολογία της Ιωάννας θα επιδεινώνεται συνεχώς

«Η ψυχολογία της Ιωάννας θα επιδεινώνεται συνεχώς», είπε η κλινική ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη.

Το βιτριόλι συνήθως χρησιμοποιείται για να στιγματιστεί το θύμα και να καταστραφεί η εικόνα της γυναίκας ολοσχερώς.

«Αν δεν εκπαιδεύσουμε από πολύ νωρίς τις κόρες μας, ώστε να έχουν την προσωπική τους ταυτότητα, θα τρέχουν να είναι διαρκώς ένα αντικείμενο πόθου κάποιου».

Η υπόθεση, που άλλαξε για πάντα τη ζωή της Ιωάννας, έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο

Η αναίτια επίθεση, το μέσο που χρησιμοποιήθηκε, το γεγονός ότι η κατηγορουμένη ομολόγησε την πράξη της, σχεδόν έναν χρόνο μετά τη σύλληψή της, παρά τη βαρύτητα των στοιχείων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, αλλά κυρίως οι διαρκείς μάχες που δίνει η Ιωάννα «όχι για να γίνω όμορφη γυναίκα, μόνο για να είμαι φυσιολογικός άνθρωπος», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε μία από τις πρόσφατες αναρτήσεις της στα social media, είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά αυτής της ιστορίας που δείχνουν ότι οι προβολείς της δημοσιότητας θα είναι στραμμένοι στη δικαστική αίθουσα.

«Δεν είναι άρλεκιν – Ξέρω πως πολλοί δεν κατανοούν»

«Δεν είναι Αρλεκιν. Πρόκειται για τη ζωή μου που την κατέστρεψε και συνεχίζει να διαψεύδει τα στοιχεία που είναι συντριπτικά εις βάρος της. Σκοπός της ήταν να με σκοτώσει. Οταν δεν το κατάφερε, έψαχνε τρόπο να συνεχίσει το εγκληματικό σχέδιό της, ρωτώντας οικείο μου πρόσωπο πώς μπορεί να με επισκεφθεί στο νοσοκομείο».

Με τα λόγια αυτά η Ιωάννα δίνει το πρώτο στίγμα μιας «άτυπης» κατάθεσης, δημοσιοποιώντας, μάλιστα, για πρώτη φορά συγκλονιστικές φωτογραφίες που αποκαλύπτουν πώς ήταν το πρόσωπο και το χέρι της μετά το πρώτο χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε, λίγες μέρες μετά την επίθεση που δέχτηκε, τον Μάιο του 2020.

Όχι για να σοκάρει την κοινή γνώμη, ούτε για να προκαλέσει τον οίκτο κανενός, αλλά για να «μιλήσει» με αποδείξεις και στοιχεία για ένα έγκλημα εν αναμονή της τιμωρίας της κατηγορουμένης.

«Ξέρω πως πολλοί δεν κατανοούν… δεν αντιλαμβάνονται… πόσο πόνο, πόση αδικία και πόση απόγνωση κρύβει αυτή η φωτογραφία. Είναι μόνο μια ένδειξη… από το πρώτο μου χειρουργείο. Θα ακολουθήσουν δεκάδες. Οχι για να γίνω όμορφη γυναίκα, μόνο για να είμαι φυσιολογικός άνθρωπος. Ποια δικαιοσύνη το αποκαθιστά αυτό;» έγραφε η Ιωάννα υπό τύπον «λεζάντας» κάτω από τις φωτογραφίες, ξεδιπλώνοντας μέσα σε λίγες λέξεις τόσα συναισθήματα.

Ακολουθήστε μας στο facebook: