Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΕπίθεση με μαχαίρι στον Γιάννη Μάρκου – Διασκέδαζε στο ίδιο μπαρ με...

Επίθεση με μαχαίρι στον Γιάννη Μάρκου – Διασκέδαζε στο ίδιο μπαρ με τον 26χρονο που τον μαχαίρωσε. Τι ερευνούν οι Αρχές

Νέα δεδομένα στην υπόθεση της επίθεσης με φαλτσέτα, που οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό του επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου, προκύπτουν από την ανάλυση των πληροφοριών, αλλά και του οπτικού υλικού που έχουν στη διάθεση τους οι profilers της Ασφάλειας και παρουσιάζει το protothema.

Ο επιχειρηματίας με τους δύο φίλους του, πριν επισκεφθεί την καντίνα που έγινε η επίθεση, διασκέδαζε σε ένα μπαράκι στη Νέα Ερυθραία και πίσω του ακριβώς καθόταν ο «μαχαιροβγάλτης» με τον 20χρονο φίλο του και μια κοπέλα.

Πέντε λεπτά πριν φύγει ο Μάρκου και η παρέα του, η παρέα του 26χρονου δράστη αποχώρησε και λίγα λεπτά αφότου το θύμα και η παρέα του πήγαν στην καντίνα και περίμεναν σε μια ουρά περίπου δέκα ατόμων εμφανίστηκε.

Χωρίς λόγο, μπήκε μπροστά του και τότε ο επιχειρηματίας του ζήτησε τον λόγο. “Γιατί μπαίνεις μπροστά μας;” του είπε και τότε ο 26χρονος τον έσπρωξε. Βγήκαν έξω και, όταν ο μαχαιροβγάλτης διαπίστωσε ότι ο επιχειρηματίας είναι θηριώδης και γυμνασμένος, έβγαλε τη φαλτσέτα και τον χτύπησε στη μηριαία αρτηρία.

Ο Μάρκου αντέδρασε, έβαλε τα χέρια του μπροστά, προσπαθώντας να τον αποφύγει, με αποτέλεσμα να δεχθεί χτυπήματα στα πλευρά και τα χέρια. Αυτό ήταν που τον έσωσε. Ο φίλος του Μάρκου, αμέσως, του έδεσε με ένα φουλάρι το πόδι για να σταματήσει το αίμα, τον έβαλε στο Range Rover και τον μετέφερε στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι.
  • Ενδεικτικό των χτυπημάτων που δέχθηκε και της αιμορραγίας, είναι το γεγονός ότι μόνο μέσα στο αυτοκίνητο κατά τη μεταφορά βρέθηκαν έξι πόντοι αίμα. Αυτό που ερευνούν οι Αρχές, καθώς διαπιστώθηκε η συνύπαρξη δράστη και θύματος στο μαγαζί, είναι αν ήταν «βαλτός» ο μαχαιροβγάλτης με τη φαλτσέτα από κάποιους ή ακόμη και αν σχεδίαζε κάτι άλλο και παρακολουθούσε τις κινήσεις του 58χρονου.

Ο δικηγόρος του θύματος, κ. Γιάννης Μαρακάκης, τονίζει στο protothema: «Η τελευταία ενημέρωση που είχα είναι ότι μάλλον ο Γιάννης Μάρκου έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Ο αριθμός, το είδος και η σφοδρότητα των χτυπημάτων από τον δράστη δείχνουν ξεκάθαρα ότι είχε σκοπό θανατηφόρο. Αν είχε καθυστερήσει η διακομιδή του θύματος πέντε λεπτά της ώρας, θα είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο και θα είχε καταλήξει από αιμορραγία. Ο ένας εκ των δύο δραστών αναζητείται, ενώ επιπλέον ερευνάται η επίθεση που δέχθηκε ο εντολέας μου να ήταν προσχεδιασμένη, δεδομένου ότι οι δράστες με την παρέα τους, όπως διαπιστώσαμε, βρίσκονταν στον ίδιο χώρο σε ένα κέντρο εστίασης περίπου μία ώρα πριν το περιστατικό».

Τα πιο σημαντικά