Επιστρέφει εκτάκτως ο Τσίπρας μετά τις πυρκαγιές

23 Ιουλίου, 2018 10:40 ΜΜ
More videos

Οι δραματικές εξελίξεις με τις πυρκαγιές, κυρίως στην Αττική, υποχρεώνουν τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα να διακόψει τη συνέχεια της προγραμματισμένης επίσκεψής του στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη και να γυρίσει στην Ελλάδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα παραμείνει για το υπόλοιπο πρόγραμμα και τη βράβευσή του στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, καθώς τα πύρινα μέτωπα στην Αττική μαίνονται, μέχρι το βράδυ, ανεξέλεγκτα.

Νωρίτερα και σε δηλώσεις του από την πόλη Μόσταρ, ο κ. Τσίπρας  δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο οι σημερινές πυρκαγιές να είναι έργο εμπρηστών.

Από το μεσημέρι, όταν και ξέσπασαν οι φωτιές στην Αττική, αλλά και στην Κορινθία, ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς.

Τον πρωθυπουργό ενημερώνουν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο οποίος, επίσης, μίλησε για μη αθώες φωτιές.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

“Πληροφορήθηκα ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην Αττική με τρία παράλληλα μέτωπα. Είμαι σε ανοιχτή επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς.

Όλες οι επίγειες δυνάμεις επιχειρούν. Παρά τις αντίξοες συνθήκες κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να αντιμετωπιστούν οι φωτιές. Με προβληματίζουν οι παράλληλες εστίες. Η σκέψη μου βρίσκεται εκεί”.