Οι επιστήμονες εξηγούν γιατί οι γάτες παρατείνουν την ζωή μας

1 Σεπτεμβρίου, 2016 3:02 ΜΜ
More videos

Οι γάτες εκτός από εξαιρετικά φωτογενή ζώα και πολύ τρυφερά, όταν βέβαια το θέλουν εκείνες, έχουν και μεγάλα οφέλη για την υγεία μας.

Δείτε παρακάτω τα οφέλη της γάτας για την υγεία μας.

Οι γάτες μπορούν να μας θεραπεύσουν.

1

© funnycat.tv

Το γουργούρισμα των γατιών διευκολύνει την επούλωση των πληγών. Οι επιστήμονες εξακολουθούν να διαφωνούν για την προέλευση αυτού του ήχου, αλλά όλοι ξέρουμε γιατί γουργουρίζουν οι γάτες. Και αυτό για κάποιον λόγο βοηθάει στην διευκολύνει την επούλωση των πληγών.

Το γουργούρισμα των γατιών εκπέμπει σε ένα θεραπευτικό εύρος δόνησης.

2

© vuve.net

Η συχνότητα που εκπέμπουν οι γάτες είναι από 25 έως 150 Hz. Αυτή η συχνότητα βοηθάει στην αποκατάσταση των μυών και των οστών των γατών, αλλά είναι εξίσου ευεργετικό και για τις γάτες. Πολλές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει αυτό το φαινόμενο.

Οι γάτες μειώνουν το στρες στην ζωή μας.

3

© Finishing the Hat

Μελέτες έχουν δείξει, ότι οι ιδιοκτήτες γατιών έχουν λιγότερο στρες στην ζωή τους σε σύγκριση με εκείνους που δεν έχουν γάτες. Οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι στην δεύτερη θέση, ενώ εκείνοι που δεν έχουν καθόλου κατοικίδια βιώνουν το περισσότερο στρες στην ζωή τους από όλους.

Οι γάτες μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή έως και 40%.

4

© heroviral.com

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα ανακάλυψαν, ότι η ύπαρξη γάτας στο σπίτι είναι ευεργετική για την υγεία της καρδιάς. Στην έρευνά τους, ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που δεν έχουν γάτα είναι 40% περισσότερο πιθανό να πάθουν καρδιακή προσβολή.

Πηγή: upworthy.com