Οι επιστήμονες εντόπισαν ένα σπάνιο είδος καλαμαριού που έχει γουρλωμένα μάτια.

17 Αυγούστου, 2016 2:36 ΠΜ
More videos

Αυτό το απίστευτα χαριτωμένο κοντόχοντρο καλαμάρι με τα γουρλωμένα μάτια έχει λιώσει τις καρδιές των χρηστών του YouTube από την περασμένη Παρασκευή, όταν το βίντεο δημοσιεύτηκε από μια ομάδα επιστημόνων που ονομάζονται EVNautilus.

Αυτό που είναι ακόμα πιο αξιολάτρευτο από την εμφάνισή του είναι η αντίδραση των επιστημόνων καθώς δεν μπορούσαν να σταματήσουν τα γέλια όταν είδαν το πλασματάκι.

‘Φαίνεται τόσο ψεύτικο,’ αναφωνεί μία γυναίκα. ‘Είναι σαν κάποια μικρό παιδικό παιχνίδι.’

Ο  Stubby το καλαμάρι, επίσης γνωστό ως Rossia Pacifica, εθεάθη στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνιας, σε βάθος 900 μέτρων. Το αξιολάτρευτο κοντόχοντρο καλαμάρι δεν είναι καλαμάρι ακριβώς αλλά μάλλον αυτό είναι πιο κοντά με σουπιά.

‘Αυτό το είδος περνά τη ζωή του στον θαλάσσιο πυθμένα, ενεργοποιώντας μια κολλώδη βλέννα γύρω του για καμουφλάζ, αφήνοντας τα μάτια του ορθάνοιχτα  για να εντοπίσει τη λεία, όπως γαρίδες και μικρά ψάρια,’ εξήγησαν στον EVNautilus.

Αυτό το κοντόχοντρο καλαμάρι εντοπίστηκε από τους επιστήμονες την περασμένη Παρασκευή και ήταν τόσο χαριτωμένο που  δεν μπορούν να πιστέψουν ότι είναι πραγματικό

EVNautilus

‘Είναι σαν κάποιο μικρό παιδί να έριξε το παιχνίδι του’, είπε γελώντας ένας επιστήμονας.

EVNautilus

Δείτε το!