Αυτή είναι η καλύτερη ηλικία για να γίνει μια γυναίκα μητέρα σύμφωνα με επιστήμονες

3 Ιανουαρίου, 20174:24 ΜΜ
More videos

Το μεγάλωμα ενός παιδιού είναι ένα πολύτιμο και μαγευτικό ταξίδι, που μπορεί να φέρει μεγάλη ευτυχία, αλλά και προκλήσεις ανεξάρτητα από την ηλικία. Οπότε, υπάρχει κατάλληλη ηλικία για να γίνει μια γυναίκα μητέρα; Μια πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει, ότι η μητρότητα μετά τα 35 έχει πολλά και σημαντικά οφέλη.

Η μέση ηλικία που μια γυναίκα γίνεται μητέρα αυξάνεται συνεχώς. Και αυτό δεν είναι μια απλή μόδα. Οι γυναίκες στα 30 και τα 40 νιώθουν πολύ πιο ασφαλής και αποφασισμένες και είναι πολύ πιο πιθανό να έχουν μια σχέση στην οποία νιώθουν ασφάλεια και μια καριέρα.

Ιστορικά, η εγκυμοσύνη μετά τα 35 θεωρείται επικίνδυνη. Ωστόσο, η επιστήμη βρήκε καινούργια οφέλη για την εγκυμοσύνη σε μεγαλύτερη ηλικία.

Έχει αποδειχθεί, ότι η εγκυμοσύνη μετά τα 35 αυξάνει το προσδόκιμο ζωής. Σήμερα μια νέα μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας αποκαλύπτει, ότι η γέννα μετά τα 35 βελτιώνει τις νοητικές ικανότητες της μητέρας.

Πως έφτασαν σε αυτό το συμπέρασμα;

© pixabay

Οι ερευνητές διεξήγαγαν διάφορες δοκιμές σε 830 γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη εξετάστηκαν στον σχεδιασμό, την οπτική αντίληψη, την λεκτική μνήμη, την συγκέντρωση και την προσοχή. Διαπίστωσαν, ότι οι γυναίκες που έκαναν το πρώτο τους παιδί μετά τα 24 είχαν καλύτερη απόδοση στα τεστ νοητικής οξύτητας, την επίλυση προβλημάτων και τις λεκτικές δεξιότητες σε σύγκριση με τις γυναίκες που έγιναν μητέρες μεταξύ 15 και 24 ετών. Οι γυναίκες που έκαναν το τελευταίο τους παιδί μετά τα 35 είχαν καλύτερη λεκτική μνήμη και γνωστικές λειτουργίες.

Ποιος είναι ο λόγος που τις αυξάνονται οι διανοητικές τους ικανότητες;

© Designed by Dashu83 – Freepik.com

Οι λόγοι σχετίζονται με την απότομη αύξηση των ορμονών – οιστρογόνων και προγεστερόνης – κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι οποίες έχουν ευεργετική επίδραση στην χημεία και την λειτουργία του εγκεφάλου, ειδικά αν η τελευταία εγκυμοσύνη συμβεί σε μεγαλύτερη ηλικία.

Η απόφαση για το πότε να κάνεις παιδί δεν είναι ποτέ εύκολη και η εγκυμοσύνη σε οποιαδήποτε ηλικία έχει μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα. Το καλό είναι να συμβουλεύεστε πάντα τον γιατρό σας για να έχετε μια υγιή εγκυμοσύνη.

[womenshealthmag, mayoclinic]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News