Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024
διάφοραΕπιμένει ο μυστηριώδης θόρυβος στη Θεσσαλονίκη - Ποια είναι η επικρατέστερη εξήγηση

Επιμένει ο μυστηριώδης θόρυβος στη Θεσσαλονίκη – Ποια είναι η επικρατέστερη εξήγηση

Ανησυχία προκαλεί στους κατοίκους στην περιοχή Μετέωρα – Πολίχνη της Θεσσαλονίκης ένας εκκωφαντικός ήχος που ακούγεται το τελευταίο διάστημα τα βράδια.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παύλου Μελά, Σάκη Λαζαρίδη, πρόκειται για έναν έντονο θόρυβο που ακούγεται μετά τη 1 το βράδυ και μέχρι τις 6.30 το πρωί περίπου. “Μας έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα και εμάς. Σχεδόν κάθε βράδυ προσπαθούμε να βρούμε τη λύση του προβλήματος. Ήρθαμε σε επαφή με όλα τα δίκτυα που περνάνε από το συγκεκριμένο δρόμο. Εμείς καταλήγουμε ότι το πρόβλημα πρέπει να προέρχεται από τον αγωγό της ΕΥΑΘ, γιατί αντίστοιχο θορυβο ακούγαμε και στη μεγάλη δεξαμενή στο υδραγωγείο, που είναι γύρω στα 150 μέτρα από αυτόν το δρόμο. Και χθες το βράδυ ήταν συνεργείο της ΕΥΑΘ που έκανε μετρήσεις και ελέγχους. Ανησυχούμε κι εμείς και θέλω πραγματικά να βρεθεί η λύση για να ησυχάσουν και οι κάτοικοι”, ανέφερε μιλώντας στο Open.

Ερωτηθείς αν από την ΕΥΑΘ επιβεβαιώνουν ότι το πρόβλημα σχετίζεται με την ύδρευση, απάντησε: “Στην αρχή μας είπαν όχι, αλλά όταν τους οδηγήσαμε στο υδραγωγείο και είδαν ακριβώς τον ίδιο θόρυβο να βγαίνει έντονα, κατάλαβαν ότι πρέπει να υπάρχει πρόβλημα”. Ξεκαθάρισε ακόμα ότι το πρόβλημα δε σχετίζεται με τα δίκτυα του φυσικού αερίου και της ΔΕΗ, αλλά ούτε πρόκειται για κάποιο φυσικό φαινόμενο.

Μιλώντας νωρίτερα στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, αναφέρθηκε στο φαινόμενο αυτό σχολιάζοντας ότι μάλλον οφείλεται σε ανθρωπογενή αίτια. “Δεν είναι κάτι που συνδέεται με γεωλογικά αίτια, πετρώματα, μετακινήσεις. Είναι κάτι που ενδεχομένως να οφείλεται στα δίκτυα ύδρευσης ή στα υδραγωγεία της περιοχής ή σε κάτι αντίστοιχο, χωρίς όμως να το έχουμε διερευνήσει ακόμα. Είναι ένα φαινόμενο πραγματικά περίεργο”, δήλωσε.

Τα πιο σημαντικά