Επικές εικόνες από το φεστιβάλ Βίκινγκς στη Σκωτία

4 Φεβρουαρίου, 20174:46 ΜΜ
More videos

Το «Up Helly Aa» είναι ένα θρυλικό φεστιβάλ Βίκινγκς που λαμβάνει χώρα στη Σκωτία κάθε χρόνο και η πομπή της Τρίτης ήταν πιο επική από ποτέ. Τα ρεαλιστικά κοστούμια με τα όπλα, τα ομαδικά τραγούδια και η πλήρης καύση ενός πλοίου, ήταν μόνο η αρχή μιας νύχτας γεμάτης ποτό, χορό και διασκέδαση.

Όλες οι ομάδες των «Βίκινγκ» είναι γνωστές ως «Ομάδες Jarl» και επικεφαλής είναι ένας εκλεγμένος Guizer Jarl. Οι ομάδες πέρασαν όλη την ημέρα παρελαύνοντας στους δρόμους της πόλης Λέργουικ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Σέτλαντ. Στο τέλος, καταλήγουν στην προκυμαία όπου καίνε ένα πλοίο των Βίκινγκ με 1.000 δάδες. Όταν το πλοίο έχει καταστραφεί, επιστρέφουν στο δημαρχείο και πίνουν μπύρα μέχρι να βγει ψηλά στον ουρανό ο ήλιος.

Το φεστιβάλ, είναι μια βαθιά παράδοση των νησιών Σέτλαντ. Εκεί εισέβαλαν και αποίκησαν Νορβηγοί Βίκινγκς τον 8ο αιώνα με αποτέλεσμα το μέρος να μετατραπεί σε νορβηγική επαρχεία ως το 1472. Όλα αυτά τα εκατοντάδες χρόνια, είχαν σημαντικό αντίκτυπο στο έδαφος της Σκωτίας η οποία συνεχίζει να γιορτάζει τη Σκανδιναβική ιστορία της.

Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από το Φεστιβάλ των Βίκινγκς στη Σκωτία.

Up Helly Aa

Up Helly Aa

Up Helly Aa

Up Helly Aa

Up Helly Aa

Up Helly Aa

Up Helly Aa

Up Helly Aa

Up Helly Aa

Up Helly Aa

Up Helly Aa

Up Helly Aa

Up Helly Aa

Up Helly Aa

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για να πάρετε μια γεύση από το Φεστιβάλ των Βίκινγκς.

[Up Helly Aa]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News