Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΣυναγερμός: «Επιδημία» κοριών και στην Αθήνα - Πού εντοπίζονται πιο συχνά, «Είναι...

Συναγερμός: «Επιδημία» κοριών και στην Αθήνα – Πού εντοπίζονται πιο συχνά, «Είναι έντομο ταξιδευτής»

«Επιδημία» κοριών και στην Αθήνα. Μετά τη Γαλλία, όπου τις τελευταίες ημέρες επικρατεί φρενίτιδα με πολλούς Γάλλους να ανεβάζουν βίντεο με κοριούς, η συζήτηση έχει… μεταφερθεί και στη χώρα μας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΑΜΕ, Γιώργος Λάμπρου μιλώντας στην ΕΡΤ1, τόνισε ότι «ο κοριός είναι ένα έντομο – ταξιδευτής που μπορεί να εισέλθει εύκολα σε αποσκευές και με τον τρόπο αυτό να μεταφερθεί σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Επίσης μπορεί να βρεθεί και σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε πλοία, αεροπλάνα και λεωφορεία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κοριοί κρύβονται σε εσοχές προκειμένου να φτιάξουν φωλιά. Τα τσιμπήματα των κοριών μπορούν να χαρακτηριστούν ως «γάζωμα» στο δέρμα.

«Κοριούς θα βρούμε οπουδήποτε: σε ξενοδοχεία, σε στρατόπεδα, σε δομές προσφύγων και μεταναστών, ακόμη και σε διαμερίσματα. Είναι κλασική η αναφορά ότι βρέθηκε κοριός σε διαμέρισμα έπειτα από ένα ταξίδι» τόνισε ο κ. Λάμπρου και συνέστησε «να μην μας πιάνει πανικός» ανέφερε ο κ. Λάμπρου.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει λόγος για ακραία μέτρα και να μη θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία μας. Είδαμε σε ορισμένες περιπτώσεις να γίνεται αλόγιστη χρήση χημικών σε επιφάνειες που ακουμπούν σε δέρμα, όπως σε καναπέδες, σε στρώματα, σε καρέκλες κλπ. Έχουμε δει ψεκασμούς ακόμη και σε ρουχισμό που είναι αδικαιολόγητοι».

Ο κ. Λάμπρου υποστήριξε ότι «τη θερινή περίοδο που υπάρχει αυξημένη ροή πληθυσμού, βλέπουμε να υπάρχουν περισσότεροι κοριοί όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε πολλές τουριστικές περιοχές».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ1:         
Τα πιο σημαντικά