«Επιδειξία» χαρακτήρισε τον Μητσοτάκη η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σουλτάνα Ελευθεριάδου

15 Δεκεμβρίου, 2020 9:02 ΜΜ
More videos

Σκληρή κόντρα είχαμε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.

Χαμός στη Βουλή! Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σουλτάνα Ελευθεριάδου χρησιμοποίησε τη λέξη «επιδειξίας» για να καταφερθεί ενταντίον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2021 και ακολούθησε σκληρή κόντρα.

Η Σουλτάνα Ελευθεριάδου είπε: «Ενώ γνωρίζετε πως έχετε αποτύχει παταγωδώς έρχεστε εδώ να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα και να ικανοποιήσετε τον εγωκεντρικό επιδειξία ανέμελο αρχηγό σας», με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη ένταση στο κοινοβούλιο. Ο Νικήτας Κακλαμάνης, που εκτελούσε χρέη προέδρου, κάλεσε τη βουλευτή Καβάλας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανακαλέσει. Μάλιστα, τη ρώτησε αν αντί για «επιδειξίας» ήθελε να πει «επιδειξιομανής».

«Κυρία Ελευθεριάδου, σύμφωνα με το Σύνταγμα μπορείτε να εκφέρετε ελεύθερα τις απόψεις σας, αλλά δεν επιτρέπονται προσωπικές ύβρεις. Πάρτε πίσω προσωπικούς χαρακτηρισμούς για τον πρωθυπουργό, τον χαρακτηρίσατε επιδειξία», της τόνισε ο Νικήτας Κακλαμάνης, όμως η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να πάρει πίσω τη φράση της.

Διαγράφηκε η φράση από τα πρακτικά

«Παίρνω εγώ την ευθύνη, διαγράφεται από τα πρακτικά ο χαρακτηρισμός» είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης που κάλεσε στην τάξη και τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο που αντιδρούσε έντονα στην επίθεση της Σουλτάνας Ελευθεριάδου στον πρωθυπουργό.

Έπειτα, ο Νικήτας Κακλαμάνης προσπάθησε να… πείσει τη βουλευτή να ξανασκεφτεί το τι είχε πει. «Θέλατε να πείτε επιδειξιομανής; Εντάξει άλλο επιδειξιομανής άλλο επιδειξίας», είπε.

Να σημειώσουμε ότι το περασμένο καλοκαίρι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε έρθει ξανά στην επικαιρότητα όταν είχε χαρακτηρίσει τον συνταγματολόγο Αλέξανδρο Σβώλο υποστηρικτή της Νέας Δημοκρατίας. Μόνο που ο Αλέξανδρος Σβώλος, την περίοδο της κατοχής ήταν «πρωθυπουργός» της κυβέρνησης του Βουνού και είχε υποστεί διώξεις και εξορίες λόγω των αριστερών πεποιθήσεών του.

Ποια είναι η Σουλτάνα Ελευθεριάδου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Εμπορικό και Εργατικό Δίκαιο. Από το 2002 έως το 2004 ως ασκούμενη δικηγόρος εργάστηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Από το 2004 διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην Καβάλα με εξειδίκευση στο Εργατικό Ασφαλιστικό και στο Διοικητικό Δίκαιο.

Από το 2011 είναι νομική σύμβουλος του ΙΚΑ Καβάλας και από το 2009 Νομική Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας στα υποκαταστήματα των Δήμων Καβάλας και Παγγαίου. Έχει αναλάβει και διεκπεραιώσει πολλές υποθέσεις διοικητικής και εργατικής φύσεως από το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας.

Είναι νομική σύμβουλος σε Πρωτοβάθμια Συνδικαλιστικά Σωματεία Εργαζομένων και Σωματεία Συνταξιούχων του Νομού Καβάλας και δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Διετέλεσε Νομαρχιακή Σύμβουλος Καβάλας και από το 2009 έως το 2011 ήταν επικεφαλής του Κέντρου Προστασίας Παιδιού Καβάλας (πρώην Παιδόπολη «Άγιος Γεώργιος» Καβάλας) ως πρόεδρος του Νομικού Προσώπου.

Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.