Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024
διεθνήEπιχειρηματίας μείωσε την τιμή στoν καφέ για όπoιoν φέρνει φλιτζάνι, κoυτάλι και...

Eπιχειρηματίας μείωσε την τιμή στoν καφέ για όπoιoν φέρνει φλιτζάνι, κoυτάλι και ζάχαρη από τo σπίτι τoυ

Μία κίνηση που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις

Ένας επιχειρηματίας στην Ιταλία σκέφτηκε έναν τρόπο για να μετριάσει την ακρίβεια στην τιμή του καφέ.

Συγκεκριμένα, η οικογένεια που διευθύνει το μπαρ «Bottega del Caffé» στην πόλη Μιλέζιμο της Σαβόνα, αποφάσισε να βάλει έκπτωση στην τιμή του καφέ εάν ο πελάτης φέρει από το σπίτι του το φλιτζάνι, το κουταλάκι και τη ζάχαρη. Έτσι αν ο πελάτης επιλέξει να φέρει τον υπόλοιπο εξοπλισμό από το σπίτι του αντί για 1,20 ευρώ, ο καφές θα κοστίζει για εκείνον 0,70 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δημιούργησε ποικίλες αντιδράσεις στην Ιταλία, με τη διευθύντρια της επιχείρησης, Βαλεντίνα Βεντουρίνο, να δηλώνει στη «La Stampa» πως πρόκειται ξεκάθαρα για «μία πρόκληση» που ξεκίνησε όταν είχε κυκλοφορήσει η είδηση, ότι μία πελάτισσα είχε χρεωθεί 2 ευρώ αφού ζήτησε ένα επιπλέον πιάτο για να μοιραστεί τα μακαρόνια με την κόρη της.

Όταν λοιπόν ο πατέρας της πρότεινε χιουμοριστικά πως θα έπρεπε να επιβληθεί μειωμένη τιμή εάν οι πελάτες φέρνουν τα σκεύη τους από το σπίτι, η Βαλεντίνα έσπευσε να τυπώσει τις αφίσες με τη νέα προσφορά.

Οι πρώτοι πελάτες έμειναν έκπληκτοι, αλλά στη συνέχεια –με σύμμαχο και το διαδίκτυο– φαίνεται πως διάφοροι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και εμφανίστηκαν με το δικό τους σερβίτσιο και τα υλικά για έναν φθηνότερο καφέ.

Όσον αφορά την υπόλοιπη Ιταλία, υπάρχουν εκείνοι που το βλέπουν ως μία έξυπνη και φιλική προς το περιβάλλον ιδέα αλλά και αυτοί που υπογραμμίζουν πως πρόκειται για ένα περαιτέρω δείγμα της ακρίβειας που μαστίζει τα νοικοκυριά και που ταλανίζει μια από τις ιταλικές παραδόσεις.

Ως προς το κομμάτι της ακρίβειας, η διευθύντρια του μπαρ δήλωσε στην Corriere della Sera πως «όταν αυξάνεις τις τιμές, αναλαμβάνεις όλες τις συνέπειες, υπάρχουν αυτοί που καταλαβαίνουν και αυτοί που σε κατηγορούν ότι εκμεταλλεύεσαι την κατάσταση. Έτσι, με αυτό το κόλπο, κατά κάποιο τρόπο, το ισορροπήσαμε».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Τα πιο σημαντικά